Aktywne Wpisy
MrBeast +493
Borealny +71
To jest #!$%@? #!$%@?, że od następnego roku już nie pograsz w gry na steamie jeśli nie masz Windows 10 lub 11. Przecież to nie są aż takie stare systemy. Pójdą zapewne w ta samą stronę co EA z ich zasranym EA App, czyli telemetria i szpiegowanie na każdym kroku.
Oczywiście wszystko wyjaśniają kwestią bezpieczeństwa. Wujek Sam pewnie też zachwycony że branża gier tak się przed nim płaszczy i będzie dostarczać danych
Oczywiście wszystko wyjaśniają kwestią bezpieczeństwa. Wujek Sam pewnie też zachwycony że branża gier tak się przed nim płaszczy i będzie dostarczać danych
#tablicerejestracyjne #czarneblachy #pytanie #samochody #motoryzacja #prawo #policja
Dlaczego wycofali: to akurat wiem - unia kazała zunifikować a w reszcie krajów nie ma tych wlepech
Dlaczego w ogóle wprowadzili: nie wiem - słyszałem, że z powodu kradzieży paliwa lub aut. Tablice szybko przełożyć ale naklejki już nie więc jak policja widziała brak nalepki to wiedzieli, żeby cię zhaltować
Urzędy na tych 'uproszczeniach procedur' straciły bo przecież głupie kawałki blachy i plastiku tyle nie kosztują przez co wzrosły opłaty za inne rzeczy.
Np. rejestrowałem samochód na dwóch współwłaścicieli. Przy rejestracji było nas oboje, zapytałem czy odebrać dowód też musimy być razem. Pani urzędniczka powiedziała, że wystarczy upoważnienie drugiego
A w tandemie z niewyjeta ulotka czy przyklejone tak jak stoi wycieraczka to już tak nie do końca.
@nalej_mi_zupy: te 17 zł, to akurat od zawsze było, ale te 5 zł to już grubo, gdzie takie coś? A nie czasem 2 zł?
podobnie było z brakiem obowiązku wożenia dowodu rejestracyjnego i potwierdzenia ubezpieczenia,
że niby jak ktoś nie ma dokumentu to auto może być kradzione, itd..
w praktyce policja i tak "od ręki" sprawdzała sobie sama czy auto nie jest kradzione (nawet jak ktoś miał dowód) oraz czy jest OC,
z resztą zawsze
@nalej_mi_zupy: albo tak, albo u notariusza za 100 więc urząd poszedł Ci na ręke, chociaz te 5zl to xD, ja ostatnio tez płaciłem ale bez prowizji więc to wina raczej placówki
@ja_kasztan: Co to w ogóle za niewolnicze myślenie. Ja w urzędzie nie jestem petentem ani klientem. Jestem obywatelem, który składa się w podatkach na ten #!$%@?łek. Jak dla mnie to rejestracja pojazdu powinna być online załatwiona, bo po co wycieczka do urzędu (w moim przypadku) dwóch osób.
Nie jestem handlarzem co ma obcykany jeden urząd i wie o której pójść, jaki wziąć numerek i jakie papiery
Komentarz usunięty przez autora
@trixx_420: Bardziej kartę pojazdu bym zostawił niż dowód rejestracyjny. Karta pojazdu to jest coś jak Title w stanach, masz wypisanych wszystkich właścicieli pojazdu od nowości, wszelkie zmiany typu hak, gaz itd.
@nalej_mi_zupy: i własnie to robi, wszystko co zwiazane z rejestracją, załatwiasz na miejscu
Komentarz usunięty przez autora