Aktywne Wpisy
blinkarA +21
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +33
jakie macie swoje małe marzenie

Tam gdzie jest postawiony router internet działa super, jednak już w pokoju obok zasięgu nie ma praktycznie wcale. Na drugim piętrze już jest lepiej, ale o 5Ghz można zapomnieć.
Możesz próbować mesh wifi ale wiele nie osiągniesz.
Zmień router. Ja u siebie zainstalowałem coś takiego na piętrze i zasięg jest bardzo dobry w całym domu.
https://www.cyberbajt.pl/produkt/7459/ubiquiti-unifi-ac-long-range-uap-ac-lr.html
Można dokupić kolejny albo samą antenę i zrobić mesha.
Niestety cena jest spora. Ale za porządny system mesh też będziesz musiał sporo zapłacić.
Po pierwsze zastanów się czy możesz lepiej ustawić router, tak aby był widoczny z każdego pokoju (dosłownie czy go widzisz). Jeśli nie, zastanów się czy nie da się gdzieś kabla dociągnąć i tam kolejny punkt, widoczny z reszty mieszkania - nie trzeba kuc, można jakoś ukryć w meblu
@Birter: mam tak w domu, ktory wynajmuje. 3 sztuki tplink deco m5:
1. podlaczony do routera kablem w piwnicy
2. w mieszkaniu dokladnie nad ta piwnica
Raz, że nic nie wzmacnia. Generuje tylko nowego ssid.
Dwa, wprowadza tylko dodatkowe zakłócenia do istniejącej infrastruktury powodując kolejne spowolnienie.
@fajq: a skąd takie cuda? Jak nie ma sygnału to cudownie się nie pojawi. A jak jest to tylko wytworzy nowego ssid z podbitą wartością sygnału nic więcej.
Jak był gówniany internet tak taki zostanie.
źródło: comment_1662383302Jfkmm3Kgc3HteWtpRXW3Gm.jpg
PobierzPrzy domu piętrowym, repeater umieszczony pomiędzy pietrami przy schodach odbierze całkiem znośny jeszcze sygnał i nada go ponownie tak, że dolne pomieszczenie też będzie miało całkiem znośny sygnał.
Możecie sobie gadać o Meshach i innych drogich rozwiązaniach, ale repeater jest najprostszym i najtańszym sposobem, a takiego wydawał się szukać OP.