Aktywne Wpisy
Mój dziadek w 1978 w fabryce gdzie pracował wsypał u dyrekcji wszystkich którzy wynosili z zakładu na lewo. Liczył w zamian na podwyżkę, a dostał za to "sztandar pracy" na oficjalnym apelu, co było jak pokazanie palcem kapusia. Po tym musiał wyjechać z miasta bo by dostał prętem po żebrach, a w domu jego rodziców jeszcze przez pół roku wybijali szyby. Taka była patologia w PRL.
#ciekawostki #prl #komunizm #historia #pracbaza
#ciekawostki #prl #komunizm #historia #pracbaza
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
1. Wynajmowałem do marca tego roku mieszkanie 43 m2 na Pradze Północ, cena 3000zł + prąd, wysoki standard.
Teraz ten sam właściciel wystawia mieszkanie gorzej urządzone, w tym samym budynku, mniejsze bo 38m2, z gorszym widokiem za 3500zł + prąd
Domyślam się, że tamto mieszkanie, które ja wynajmowałem (45m2) wystawiłby za 3700-3800zł + prąd.
2. Przeprowadziłem sie na Wole w kwietniu tego roku i można było znaleźć mieszkanie 43m2 w cenie 3000-3200zł + prąd, dobrze urządzone z miejscem parkingowym.
Teraz za takie mieszkanie trzeba zapłacić 4000zł+prąd.
Wzrost o 700-800zł w ciągu pół roku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja wiem, że wojna, że teraz studenci wracają na uczelnie i nikt nie myśli już o zdalnych ale kogo stać na te mieszkania.. Uważam, że dobrze zarabiam i cena 3000zł/msc za mieszkanie to rok temu jak wynajmowałem to było sporo ale prawie 4000zł miesięcznie za mieszkanie to kosmos. Kogo na to stać? Wszyscy zarabiają 15k? -.-
#nieruchomosci #warszawa
Komentarz usunięty przez moderatora
"nie kazdy musi mieszkac w centrum, mozna w dalszych dzielnicach np w Radomiu" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz takie mieszkanie to koszt około 4000zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Pare miesięcy później: na tik toku dzieciaki płaczą, że nie mogą nawet pokoju znaleźć, a dorośli dostają opcje: albo płacisz więcej i zostajesz, albo wyprowadzasz się i płacisz więcej u kogoś innego. ( ͡° ͜ʖ
Ludzie wynajmuja pokoje¯\_(ツ)_/¯