@waters: kiedyś na appce Big mac w zestawie z frytami i napojem kosztował 10 złotych. Gdy się do tego wzięło 2forU, to za 15,50 było się najedzonym w opór tym amerykanistycznym ścierwem.
@waters: Ale jeśli dobrze pamiętam to te 2 zł to była taka długa promocja, przed nią był po 3 zł i ta cena potem wróciła. Ale to i tak pokazuje, że realna inflacja to często 100% i więcej.
@Karonon: oni chyba podnoszą ceny żeby sprawdzić kiedy ludzie w końcu kopną ich w dupę i przestaną kupować. ja już przestałem i jakoś nie tęsknię. chyba zapomnieli że chciwy traci dwa razy
@secs: po prostu nigdy nie zarabiałem minimalnej. Co z tego, że teraz za swoją pensje kupię więcej cheesburgerów, inne rzeczy tak mocno w górę nie poszły (mimo, że inflacja z--------a, cheesburgery z----------a bardziej). Za 32.50 dostanę dużo sensowniejszą opcję niż 10 lat temu za 10 zł.
źródło: comment_1662074806UlKooWjDX5wJaMeYplNgIJ.jpg
Pobierz@steve-esta: 10 lat temu nie było czizów po 2zł, a minimalna netto była ~1100
źródło: comment_1662097485tnWgJEhvkj8eOfORqyBetg.jpg
PobierzEkolodzy debilu...
Kiedyś w ogóle na podwyżkę cen buregerów w macu się czekało 2-3 lata. Ostatnio to co 2-3 kwartały cena idzie w górę.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@anoonek95: Co ty pieprzysz xD Wczoraj zamawiałem w DE Cheesa za 1,8 € (czyli po dzisiejszych kursach jakieś 8,5 zł).
Wiadomo, że zarobki i siła nabywcza pieniądza są inne, ale już skończmy z tymi farmazonami, że McDonalds jest tańszy xD
@waters: A dostawałeś 1300 zł wypłaty na rękę ¯\_(ツ)_/¯
Poważnie czy tu gimnazjaliści sami siedzą?
@secs: po prostu nigdy nie zarabiałem minimalnej. Co z tego, że teraz za swoją pensje kupię więcej cheesburgerów, inne rzeczy tak mocno w górę nie poszły (mimo, że inflacja z--------a, cheesburgery z----------a bardziej). Za 32.50 dostanę dużo sensowniejszą opcję niż 10 lat temu za 10 zł.