@Flypho: No ja nie używam cukru, ale powoli dochodzimy do całkowitych patologii w stylu: -bez napojów słodzonych (wliczając słodzik) można żyć -bez samochodu (ceny paliwa) można żyć -bez cukru można żyć
Jaki plan na zimę wariacie? Bez węgla można żyć? Bez drewna na opał można żyć? Bez gazu można żyć?
@young_fifi Nie wiem jak ty sobie te analogie stworzyłeś xD. Przeszliśmy od szkodliwej substancji, nadużywanej przez prawie wszystkich ludzi na naszej części globu, prowadzącej do szeregu chorób i zaburzeń odżywiania do opału na zimę. Jak ty to zrobiłeś? XD
@Flypho: Bo za każdym razem jak jest mówione o podwyżkach to przychodzi ktoś kto mówi, że bez XYZ da się żyć. Tak samo było z podatkiem cukrowym, widzę, że podobnie jest teraz. Denerwuje mnie po prostu zaglądanie do czyjejś diety i wyborów żywieniowych. Jasne - przede wszystkim edukacja, ale jeśli ktoś podjął wybór to co komu do tego? Tak samo chora jest wysokość akcyzy na wyroby tytoniowe i a-----l (inb4
Typek z kanału "Sprawdzam jak" wyjaśniony przez widza za wrzucanie klik-bajtowych miniaturek na swoim live prezentujących zalane miasto (foto w komentarzu) #powodz #sprawdzamjak #wroclaw
#cukier #polska #ceny #gospodarka
Komentarz usunięty przez autora
Proponuje po prostu przestać kupować cukier. Tak, bez tego można żyć.
-bez napojów słodzonych (wliczając słodzik) można żyć
-bez samochodu (ceny paliwa) można żyć
-bez cukru można żyć
Jaki plan na zimę wariacie? Bez węgla można żyć? Bez drewna na opał można żyć? Bez gazu można żyć?
Nie wiem jak ty sobie te analogie stworzyłeś xD. Przeszliśmy od szkodliwej substancji, nadużywanej przez prawie wszystkich ludzi na naszej części globu, prowadzącej do szeregu chorób i zaburzeń odżywiania do opału na zimę. Jak ty to zrobiłeś? XD
Tak samo chora jest wysokość akcyzy na wyroby tytoniowe i a-----l (inb4
@Flypho: brawo Ty geniuszu, rozwiązałem problem.
Jeszcze tylko mi powiedz jak mam zrobić przetwory, bimber i soki?
Soki z cukru robisz? Ciekawy proces.
Sąsiedzi grzeją (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
I o te kilka kg w roku, czyli, no nie wiem, 10 zł taka drama jest?
@Flypho: jak upieczesz ciasto albo zrobisz przetwory?