Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MajoZZ: hej, a możesz podpowiedzieć, gdzie i jak sprawdzałeś te wszystkie rzeczy, by się nie nadziać? Jak sprawdzić czy to teren zalewowy, czy gazociągów pod spodem nie ma, jak zweryfikować dostępność mediów itp. Być może niedługo też będę się rozglądać za jakąś działką, a totalnie nie mam pojęcia, jak się do tego przygotować
  • Odpowiedz
@mklaudia:
Trochę temat woda. Działki prawie 2 lata szukałem :D Zaznaczam, że nie jestem specem, ale trochę się nauczyłem.

Jak masz numer działki (bądź np. po kształcie wiesz, która to np. jest jedyna trapezowa na wsi) możesz wszystko sprawdzić sama w geopoortalu (ale nie tym ogólno polskim bo jest do bani tylko lokalnym) bądź jak to zwał w systemie informacji przestrzennej. Problem w tym, że każdy powiat ma swój system (jakby
  • Odpowiedz
Dodam tylko, że możesz mieć trzy działki koło siebie i teoretycznie najtańsza będzie najgorsza :D

Pomijając oczywiście preferencje to ja kupiłem:
-Działki na wiosce
-Przyłącza przy drodze (woda, prąd). Do grudnia mi skrzynkę postawią.
-Droga dojazdowa do jednej gminna, a do drugiej prywatna, ale będę wnioskował (mam możliwość) o zmianę wjazdu od gminnej.
  • Odpowiedz
@mklaudia: Teoretycznie powinno teraz być łatwiej, bo mniej chętnych kupujących to mniej marudzenia sprzedających. Ja już z jednym typem byłem dogadany na gębę na 2 z 3 działek to sprzedał 3 na raz komuś innemu olewając mnie ¯\_(ツ)_/¯. No cóż umowy jeszcze na papierze nie miałem, a sądzić bo mi na gębę powiedział mi się nie chciało. Szkoda było jednak czasu. Znalezienie, oglądanie, negocjacje itd... no i ton Pana sprzedawcy
  • Odpowiedz