Aktywne Wpisy

mirko_anonim +20
✨️ Dlaczego warto mieszkać poza miastem? Ⓘ
Wszyscy o tym że #demografia słaba bo ludzi nie stać na mieszkania albo za małe ale czemu nikt nie bierze pod uwagę domu, co właściwie jest najlepszą opcją dla dzieci? Wgl pomijając dzieci to czemu ludzi ciągnie do mieszkania w centrum w 2025? Bo wszystkie żale nt. #mieszkanie to właśnie, że ich nie stać na MIESZKANIE w CENTRUM. Poważnie pytam, mieszkając np.
Wszyscy o tym że #demografia słaba bo ludzi nie stać na mieszkania albo za małe ale czemu nikt nie bierze pod uwagę domu, co właściwie jest najlepszą opcją dla dzieci? Wgl pomijając dzieci to czemu ludzi ciągnie do mieszkania w centrum w 2025? Bo wszystkie żale nt. #mieszkanie to właśnie, że ich nie stać na MIESZKANIE w CENTRUM. Poważnie pytam, mieszkając np.
źródło: 215735-76a1-1200x0-sc1x77778_typowy-dom-dla-polskiej-rodziny11-budujemydompl
Pobierz
teoretyk_peklunku +534
Poszedłem na pocztę odebrać przesyłkę bo awizo jest a tam baba wystawiła se tabliczkę przerwa i w------e j---a xD stoimy wszyscy i czekamy aż łaskawie wznowi obsługę. Co najlepsze przy drugim okienku jest inna baba ale ona mówi że nie obsługuje interesantów xD k---a ta firma to jakieś j----e dno #pocztapolska #zalesie
źródło: temp_file4877692743146175752
Pobierz

EF Core 6.0.8, mariadb najnowsza.
1. Jak ustawić żeby nazwy tabel były bez końcówki "s" tylko tak jak jest nazwana klasa np. Car to w bazie Car a nie Cars.
Z tego co rozumiem mogę ustawić ręcznie dla każdej tabeli ale czy jest jakiś sposób w której ustawianie to dla wszystkich na raz?
2. Z tego co widzę nie mogę ustawić nazw bazy i tabel typu JakasNazwa bo zamienia to na jakasnazwa.
Dla nazw kolumn to działa poprawnie.
Chciałbym w celu zachowania zgodności z #linux mieć nazwy tabel i baz typu "jakas_nazwa" a nazwy kolumn "JakasNazwa".
Czy da się takie nazewnictwo uzyskać?
W przeciwnym wypadku będę miał problem przy migracji na Linux?
3. Jak ustawie "virtual" przy każdym dbset, icollection to będzie lazy loading?
#mysql #entityframework
A jeszcze jedno,
mam 2 pola DateTime i ustawiam jendmu wartość DataTime.UtcNow a drugiemu DateTime.Now i zapisuje encje do bazy.
Uruchamiam HediSQL i widzę, że mam przesunięcie 2 godziny do tyłu w kolumnie w której zapisałem UtcNow.
Chciałbym móc w programie pracować tylko na UTC i żeby ef core sobie to zamieniał przynajmniej przy zapisie