Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polanin: jak napisałem wyżej jest dostępne dla pracowników SZ
Ja się pytam co ten uniwerek i badacze mają do stracenia lub zarobienia publikując FAŁSZ?
  • Odpowiedz
@Verdino: Napiszę tak, pracuję na uczelni, znam ludzi z różnych instytutów. To też ludzie i bywa z nimi różnie. Niektórzy ledwo się prześlizgnęli przez studia i potem się pozaczepiali gdzie się dało i tak sobie egzystują. Niewiele mają do stracenia. Sprawdź sobie tych autorów np. w google scholar. Zobacz ile mają publikacji i cytowań. W dzisiejszych czasach nawet student przez obronieniem magisterki ma publikację. Ja wrzuciłem ze 2, czy 3
  • Odpowiedz
Ja się pytam co ten uniwerek

@Verdino: I jeszcze słowo o tym. Wygląda jakby ten numer nie został opublikowany lub wycofany przez władze uniwersytetu. Możliwe, że zrobili to ze względu na niską jakość badań i strach przed utratą wiarygodności. W Polsce też były takie przypadki. Np. PAN odciął się stanowiska naukowców pracujących w komisji Macierewicza ds. wypadku w Smoleńsku. Nie mogli im zabronić tych badań (i oczywiście nie powinni mieć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Verdino: "negujący ewidencję"? Jaką ewidencję, podatkową? Tavarisz się jeszcze polskiego douczy zanim będzie szurał dalej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Polanin: to jakie są te źródła pewne? Czemu te źródła nie przyjrzały się bardziej temu badaniu? Gdzie naukowa publiczna debata?
Jak się nie mylę to wszystko co związane z tą pseudo pandemią zostało obalone od samego początku
Zaczynając od faktu że nikt nie ma wyizolowanego wirusa przez to ze samo CDC wpierw przyznało ze nie mają żadnego gold standard do testów po czym nawet napisali by się z nich wycofać
  • Odpowiedz
@sabuliga: jak to szkoda?! Jesteś bezcenny dla wykopków bo dzięki tobie oni całkiem za darmo dowiadują się o istnieniu wszystkich chorób znanych ludzkości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
to jakie są te źródła pewne?

@Verdino: Czasopisma z wysokim impact factorem muszą uważać co publikują, bo mają bardzo dużo do stracenia. Do tego "wszyscy" z branży je czytają. Mogę powtórzyć badania.

Czemu te źródła nie przyjrzały się bardziej temu badaniu?

Bo to nie są badania z prawdziwego zdarzenia. Ludzie mają swoje tematy badawcze, granty, projekty. Zajmują się swoją działką i dopóki ktoś nie opublikuje czegoś kontrowersyjnego w dobrym recenzowanym czasopiśmie to
  • Odpowiedz
@Verdino: Nie wiem czemu nagle kończysz dyskusję, ale Twoje prawo. Naprawdę poczytaj sobie artykuły z obu stron barykady i wtedy zdecyduj, po której stronie staniesz. Każdy kto zna tylko jedną stronę medalu sam siebie ogranicza.
  • Odpowiedz
@Polanin: mógłbym ci napisać to samo ale widzę ze was wszystkich odzywajacych się tu interesuje tylko wersja oficjalna wiec dyskusja nie ma sensu a przy okazji to sprawdź definicję Izolacji i porównaj z tym o czym mówisz
  • Odpowiedz