Aktywne Wpisy
ntdc +125
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#it #pracait
Byłem na bezrobociu w It przez ponad 8 miesięcy. Nie polecam.
Firma z której mnie "zwolniono" (b2b) była moim trzecim pracodawcą, mam ponad 9 lat komercyjnego doświadczenia (ogólnie to spokojnie ponad 11). Oficjalny powód - brak nowych projektów, oprócz mnie zwolniono jeszcze 7 innych osób, chyba wszyscy na b2b, być może miało to znaczenie.
Wysłałem w tym okresie jakieś 80-90 CV-ek (tak, wiem, są ludzie co ślą po 500/dzień gdzie popadnie, ale miałem w miarę dobre zaplecze finansowe i wolałem stawiać na jakość i dopasowanie oferty) i miałem z 10 rozmów - 2 tylko wstępno-zapoznawcze bez dalszego odzewu, 1 na której poszło mi słabo, 2 na których poszło mi średnio, 2 na których poszło mi dobrze i 3 na których poszło mi bardzo dobrze lub powiedziałbym wręcz idealnie i miałem poczucie, że za chwilę oddzwonią. Praktycznie na każdej rozmowie pytano mnie o to jaki był powód rozstania z poprzednim pracodawcą, a nawet pytania czy mogą tam zadzwonić żeby potwierdzić moją wersję (no kurde, chcecie to sobie dzwońcie, po co mnie o to pytacie XD)
#it #pracait
Byłem na bezrobociu w It przez ponad 8 miesięcy. Nie polecam.
Firma z której mnie "zwolniono" (b2b) była moim trzecim pracodawcą, mam ponad 9 lat komercyjnego doświadczenia (ogólnie to spokojnie ponad 11). Oficjalny powód - brak nowych projektów, oprócz mnie zwolniono jeszcze 7 innych osób, chyba wszyscy na b2b, być może miało to znaczenie.
Wysłałem w tym okresie jakieś 80-90 CV-ek (tak, wiem, są ludzie co ślą po 500/dzień gdzie popadnie, ale miałem w miarę dobre zaplecze finansowe i wolałem stawiać na jakość i dopasowanie oferty) i miałem z 10 rozmów - 2 tylko wstępno-zapoznawcze bez dalszego odzewu, 1 na której poszło mi słabo, 2 na których poszło mi średnio, 2 na których poszło mi dobrze i 3 na których poszło mi bardzo dobrze lub powiedziałbym wręcz idealnie i miałem poczucie, że za chwilę oddzwonią. Praktycznie na każdej rozmowie pytano mnie o to jaki był powód rozstania z poprzednim pracodawcą, a nawet pytania czy mogą tam zadzwonić żeby potwierdzić moją wersję (no kurde, chcecie to sobie dzwońcie, po co mnie o to pytacie XD)
tag do obserwowania -> #ruskiestraty
#rosja #wojna #ukraina
Skoro Ukriana tak malo strat robi Rosji to by były szanse na eskalacje konfliktu
@KNOUDI: Ostatni atak na Krymie i lotnisko Czarnobaiwka to już 30 samolotów. A to tylko 2 miejsca. XD Czołgów masz zdjęciami i filmami potwierdzonych ponad 1000 na oryxie. O ogromnych stratach w sile żywej mówił nie raz Girkin. Osintowcy chodzili po mediach społecznościowych u ruSSkich i analizowali wpisy o pogrzebach etc.
Ukraińcy analizują zdjęcia satelitarne, dane z podsłuchu łączności, zdjęcia i filmy z dronów, do tego źródła
@KNOUDI: i randomowy zolnierz niewiadomego pochodzenia vs wszyscy dziennikarze wojenni z całego świata. Jak sam napisales on nie dziala na froncie w wojsku ukrainskim to skad ma wiedziec co sie tam dzieje xd
@Pawel993: Nie będzie miał wymówki. Będzie udawał że tematu nie ma. Tak jak teraz nie potrafi powiedzieć dlaczego mimo rzekomo małych strat lotnictwo ruSSkie nie potrafi zadać Ukraińcom znaczących strat. Ale logika nie jest jego najmocniejszą stroną. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KNOUDI: Rzeczowe argumenty, to lubię. XD
"Kredycik", "parobasie" - to mnie przekonuje gdy rozmawiamy o ruSSkich stratach. XD
Zawsze masz taką wysublimowaną argumentację? XD
Zaraz sie okaze ze w ogole tam wojny juz nie ma, strzela sie codziennie 100 żołnierzy raz na tydzien ktos tam umrze xd
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html?m=1
to dlatego front stoi, bo wszyscy siedza w okopach i gotują czaj.