Wpis z mikrobloga

Mirasy, mam problem z #wordpress #elementor i #nazwapl - nie umiem za bardzo w elementor, bo robie tylko acf pro, ale wyjątkowa sytuacja, trzeba było postawić gówno onepage z 1 fotką od ręki na czymś darmowym. Wszedł motyw Neve no i na serwerze testowym (hostido) wszystko ładnie śmiga, fotkla ustawiona jako tło w contenerze ładnie wygląda i jest ok. Po wrzuceniu na domenę w nazwa.pl nie widac foto - tam jest domyślnie u klienta włączone komopresja do webp, wyczyściłem cache (jakiś klik w panelu nazwa.pl) i nadal nie widać. Nie mma mozliwości wyłączenia tej kompresji niestety. Konsola pokazuje, że foto jest jako webp, ale przegladarka (chrome, edge, ff) nie pokazuje. Jakies pomysły? No mnie coś już strzela jak mam klikać w tym gównie elelementorze, chociaż tutaj widzę problem raczej po stronie hosta.
  • 5
  • Odpowiedz
@matixrr: Autentycznie tak to powinno wyglądać, albo dodatkowy hajs ale sam też po prostu odmawiam co raz częściej dyplomatycznie bo to i tak zwiastun wielu innych problemów
  • Odpowiedz
@matixrr: @Saeglopur: @damianooo8: ogarnałem, nie spodziewałem sie w czym problem, stawiam ze nie wiem kto/co zawiniło. Fotka w tle miała "nakładkę" z #000 i przezroczystość 0,35 żeby teksty na fotce były czytelne, nie wiem czemu ale to nie dzialalo na serwerze nazwa.pl.

Brak nakładki -fotka widoczna
Nakładka chociaż 0,01 - fotka niewidoczna

#!$%@?łem kolorek na fotce w Photoshopie, wgrałem poprawioną fotkę i
  • Odpowiedz