Wpis z mikrobloga

@LegendarnyOdkurzacz: ja się trochę z nią zgadzam chociaż to nie jest takie proste. Na przykładzie to w obecnym systemie nie jesteś w stanie być samowystarczalny i państwo z wielką chęcią cię w-------a do pracy nawet takiej nikomu niepotrzebne. I to wszystko by z-----ć ci jakieś 80% wypracowanych pieniędzy z tej pracy (podwójne opodatkowanie bo i wysoki podatek od pracy i drugi raz podatek VAT na wszystko). Dużo stanowisk pracy czy
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Konfa to jest połączenie dwóch grup które nie do końca się dogadują (indiwidualiści + konserwatyści) i łączy ich głównie wspólny wróg (kolektywiści).

I niestety konfa nie kontroluje co ich członkowie mówią bo byłyby inaczej wewnętrzne konflikty.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: No właśnie. Kiedyś wierzyłem w czasach kiedy powstała mając nadzieję na jakąś znaczącą siłe polityczną która nie będzie dobijać człowieka podatkami i kupować głosów obywateli. Ale niestety tam u konfiarzy nikt nie kontroluje co kto mów i nie są w stanie nawet normalnego programu ustalić.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: No właśnie. Kiedyś wierzyłem w czasach kiedy powstała mając nadzieję na jakąś znaczącą siłe polityczną

Też tak miałem ale jeszcze za czasów korwina.

Ale niestety tam u konfiarzy nikt nie kontroluje co kto mów i nie są w stanie nawet normalnego programu ustalić.

@LegendarnyOdkurzacz: i zamiast faktycznie zajmować się podatkami to zajmują się jakimiś pierdołami jak odwalanie jakiś szopek religijnych, walka z nauką albo interesowanie się gejami.
  • Odpowiedz