Wpis z mikrobloga

Bambinizm to ostateczna prosta do upadku zachodniej cywilizacji. Pamiętacie początek wojny na Ukrainie, jak jakieś lewatywki organizowały zbiórki dla jakichś zawszonych kundli, a lewactwo wykopowe jej broniło, że hej, w sumie to kto jej zabroni? Przecież można organizować zbiórki dla ukraińskich zwierząt razem ze zbiórkami dla potrzebujących ludzi i nie ma w tym problemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No właśnie, że jest w tym problem, bo skoro nie priorytetyzuje się, lub stawia na równi życie ludzkie ze "xD" zwierzęcym, to jest to jakiś wyznacznik systemu wartości, które społeczeństwo wyznaje. Tak samo jest w przypadku zbiórek; chory mężczyzna vs chora młoda kobieta. W 90% przypadków więcej pieniążków ląduje w zbiórkach dla kobiet, nie bez powodu.

Bambinizm, który priorytetyzuje życie kundli z Pietropiździewska ponad życie ludzkie to totalne odklejeństwo, bo jaki wkład i wartość wnoszą dla społeczeństwa jakieś psy?

#blackpill #bekazlewactwa trochę #dogpill
Davidozz - Bambinizm to ostateczna prosta do upadku zachodniej cywilizacji. Pamiętaci...

źródło: comment_1659853042uiI370CoZv4ykif2K98nX4.jpg

Pobierz
  • 237
@Davidozz: masz rację ale odklejency będą ci pisać to ilu ludzi uratowałeś i takie pierdoły, a stawianie psa wyżej niż drugiego człowieka jest jakaś chorobą psychiczną. Rozumiem można pomagać zwierzętom i jest to okej ale najpierw trzeba zadbać o potrzeby ludzi.

@Positano1 powiedz mi kiedy w takim razie pomożemy wszystkim ludziom?
Jeśli ktoś uważa, że naganne jest robienie zbiórki na rzecz zwierząt, bo zbiórka dla ludzi ma większy priorytet, to czy nie powinniśmy tego rozszerzyć?
Dlaczego porównujemy tylko zbiórki?

Kupiłeś sobie batona, kupiłeś sobie grę, poszedłeś do kina, zjadłeś obiad na mieście... Jak możesz to robić gdy gdzieś na świecie cierpią ludzie? Mogłeś to wpłacić na odpowiednią zbiórkę!
#!$%@?ąc od rozwiniętej wyobraźni

@Halbr: to jest w zasadzie jeden z niewielu poważnych aspektów który się przewija jako największa różnica między ludźmi a resztą zwierząt, możliwość zaawansowanego modelowania rzeczywistości wprzód. Teraz pytanie-pułapka: człowiek pozbawiony wyobraźni nie ma równej wartości, i mógłby być np. wsadzony do zoo? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

człowiek mocniej cierpi i bardziej się boi

Nie ma żadnych dowodów na te stwierdzenia. Np. badania stresu
@niebieskatrytytka:

Argument nieogara ekonomicznego, ale nich będzie. Zwierzęta zapewniają więcej.

Ale wiesz, że we wpisie porównuję ludzi do śmierdzących kundli, a nie tylko przemysł piłki nożnej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No mieliśmy porównywać kolektywną przydatność psów do kolektywnej przydatności randomowych osób

@Davidozz: Nie, to już sobie właśnie sam wymyśliłeś.

Wyobraź sobie, że pomaganie wynika z empatii. Jedni mają ją bardziej rozwiniętą, inni nie mają jej w ogóle. Pomaganie nie wynika z oceny przydatności otrzymującego pomoc, dokonywanej przez darczyńcę.
@ciemnienie:

mnie rozwaliło, że organizowali wywoz psow z Kijowa a wczesniaki zostawaly w szpitalach pod bombardowaniem, zepchnięte do piwnicy.

właśnie o takich patologiach tutaj mówię. Choroba psychiczna, nic więcej
@Palwed:

Nie, to już sobie właśnie sam wymyśliłeś.

No właśnie ty sobie wcześniej wymyśliłeś, że porównujemy randoma z Ukrainy do randomowego psa z Ukrainy, co całkowicie odbiega od tematu mojego wpisu
a wczesniaki zostawaly w szpitalach pod bombardowaniem, zepchnięte do piwnicy.

@ciemnienie: Pewnie #!$%@? dlatego, że te wcześniaki nie nadawały się do transportu, bo musiały być cały czas w inkubatorach...

Ale oczywiście można się #!$%@?ć do kogoś bo wywoził zwierzęta...
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Positano1: potrzeby są takie że nigdy się nie kończą więc kolej zwierząt nigdy by nie nadeszła, niech każdy pomaga gdzie chce a jak nie pomaga to niech nie pomaga.
@Davidozz: #!$%@? ludzi za pomaganie, nie rozumiem tego, a co jeśli ktoś w ogólnie nie pomaga bo może?
ty sobie wcześniej wymyśliłeś, że porównujemy randoma z Ukrainy do randomowego psa z Ukrainy

@Davidozz: W którym miejscu ja coś takiego sobie wymyśliłem? Tylko wskaż konkretne zdanie...
Nie ma żadnych dowodów na te stwierdzenia

@Wap30 Nie doprecyzowałem lub uczyniłem to za skąpo. Chodzi mi właśnie o tę wyobraźnię. Pies, jak pisałem, żyje tu i teraz. Nie jest tak, że nie może spać, bo się boi, że ofensywa ruszy albo że nie będzie miał co do gara włożyć. Człowiek ma wiele więcej powodów do nerwów niż pies, który żyje na bieżąco.
@Davidozz: @Palwed: albo dzieci oknologiczne. Duża część na pewno kwalifikowała się do ewakuacji i spokojnie mogła jechać w tych vanach zamiast psów że schroniska. No ale pieski...

Psy wypuscic z klatek i jakoś sobie poradzą, rozumiem jeszcze ewakuację jakiś cennych okazów egzotycznych. W pierwszej kolejności należy ratować ludzi. W takich ekstemanlych sytuacjach zwierzęta stoją niżej niż ludzie. Co więcej kazdy weganin i bambinjdta ogryzlby że smakiem takiego kotka czy pieska,