Aktywne Wpisy
ZAKAPIOREK +165
próbowaliście?
dla mnie to smakuje jak 3 dniowa rozgazowana najtańsza cola XD
dla mnie to smakuje jak 3 dniowa rozgazowana najtańsza cola XD
fsfdjf +77
jak idziecie spać to umyjcie zęby
jak wstajecie to też umyjcie ale po śniadaniu a nie przed śniadaniem
jak wstajecie to też umyjcie ale po śniadaniu a nie przed śniadaniem
No właśnie, że jest w tym problem, bo skoro nie priorytetyzuje się, lub stawia na równi życie ludzkie ze "xD" zwierzęcym, to jest to jakiś wyznacznik systemu wartości, które społeczeństwo wyznaje. Tak samo jest w przypadku zbiórek; chory mężczyzna vs chora młoda kobieta. W 90% przypadków więcej pieniążków ląduje w zbiórkach dla kobiet, nie bez powodu.
Bambinizm, który priorytetyzuje życie kundli z Pietropiździewska ponad życie ludzkie to totalne odklejeństwo, bo jaki wkład i wartość wnoszą dla społeczeństwa jakieś psy?
#blackpill #bekazlewactwa trochę #dogpill
OP: opisuje całkiem poważny problem w społeczeństwie
Odklejeńcy w komentarzach:
Uważam, że nie wolno podpalać lasów. Podpalanie lasów jest bardzo złe i szkodzi przyrodzie.
Pseudo yntelektualiści: jak ci się to nie podoba, to nie podpalaj lasów, ale nie mów mi co ja mam robić. Moje zapałki, mogę sobie nimi podpalać co mi się podoba.
Zanim jakiś yntelektualista mi wyskoczy, że co to w ogóle za porównanie, już odpowiadam. Uwierzyłeś, drogi człowieku, w indywidualistyczną koncepcję człowieka. Wierzysz w to, że problem
Znam kilka rodzin, które adoptowały na stałe psy przywiezione z Ukrainy, ich właściciele nie żyją
Jak chcesz, mogę im przesłać twoją petycję, że oni powinny inaczej poświęcać swoje pieniądze, swój czas, swoją energię.
Że ty uważasz, że powinni robić tak jak ty uważasz, że powinni, ze swoim życiem. A nie tak jak postępują.
Możesz szczegółów im objaśnić, na co powinni wydawać swoje pieniądze, swój czas, swoje życie.
Może być esej,
Dlaczego miałbym stawiać życie człowieka nad życiem zwierzęcia ? Oba
Grupa pozostająca lub udającą się w teren zagrożony, obciąża wojsko i służby. Pochłania wszelakie środki, które powinny być przeznaczone na ratowanie życia ludzkiego via auta wyjeżdżające z Kijowa z psami a nie chorymi dziećmi, które mogłyby wyjechać. Jeśli dojdzie do jakiegoś fakapu, to tym wolontariuszom wypadałoby tez pomóc, a gdy w skutek swoich działań zostaną ranni znów angażują służby i
@Davidozz: zgadzam się, w naprawdę wielu przypadkach jest to obraza dla zwierząt.
Albo po krowy czy inne zwierzęta, pozostawione w zniszczonych opuszczonych gospodarstwach. O nich też Ukraińcy myślą, nie chcą ich zostawiać bez jedzenia i wody.
Powiedz też ukraińskim żołnierzom, którzy przygarniają, co widać wielokrotnie
Nie wiem z czym chcesz tu dyskutować i co ma za znaczenie to, co tu przytaczasz np. LGBT.
no i na koniec standardowe przegrywowe płakupłaku, bo kobiety majo wincyj. xDDD
@ciemnienie: na tej zasadzie w Polsce w pewnych dziedzinach medycyny jest ciężko, wielomiesięczne, wieloletnie terminy do leczenia czy zabiegów
czyli wszystkie schroniska czy stowarzyszenia zajmujące się pomaganiem zwierzętom, powinny zakończyć działalność, i zamiast tego te środki przeznaczyć na ludzką służbę zdrowia
Były już krytyczne relacje, że jak to, gdzieś bombardowanie, gdzieś giną ludzie, a w innych miastach Ukraińcy siedzą na plaży, wypoczywają, jak tak mogą.
no i, uważaj, w Polsce coraz mocniej już pojawiają się krytyczne opinie, bo te całe leczenie Ukraińców, spada na polski budżet xD że "mają szybciej" niż Polacy xD
Ta, człowiek przynajmniej rozumie co to jest syrena alarmowa i że trzeba się ukryć. Wie gdzie potem szukać pomocy u wolontariuszy. Zwierzę nie bardzo.