W rybach i owocach morza więcej „wiecznych chemikaliów” niż się wydawało
W rybach i owocach morza więcej „wiecznych chemikaliów” niż się wydawało - Narażenie na tzw. wieczne chemikalia, wynikające ze spożywania ryb i owoców morza wydaje się być niedoszacowane – informuje pismo „Exposure and Health”.
rybak_fischermann z- #
- #
- #
- #
- 50
- Odpowiedz
Komentarze (50)
najlepsze
nic dziwnego że lawinowo rośnie przypadków raka układu pokarmowego wśród osób poniżej 50 roku życia.
Zaraz wam sprowadzą smaczne mrożone rybki łowione przy wybrzeżach Chin... albo Indii
kto nie ma własnej ziemi aby hodować chociaż warzywa to już jest niewolnikiem.
@Lord_Apatii_i_Depresji: w Polsce to smacznego ( ͡° ͜ʖ ͡°) rośliny też pochłaniają zanieczyszczenia "zimowe" związane z domowym spalaniem węgla/odpadów
https://link.springer.com/article/10.1007/s12403-024-00640-w
cebula to chemikalia
woda to chemikalia
powietrze to chemikalia
nawet ty i ja składamy się wyłącznie z chemikalii
pff a ja mam etui do telefonu które "może być rakotwórcze" i nawet ma ostrzeżenie w instrukcji
Nie wiadomo jeszcze czy szkodzą ale są trwałe i gromadzą się w środowisku. to są te "wieczne chemikalia"