Aktywne Wpisy
rorzek +71
Kurde, tak się cieszę że IT defaultowo dla mnie od dzieciaka było w kręgu zainteresowań przez co nie ma tragedii z szukaniem roboty. Od początku gimbazy wiedziałem już do jakiej techbazy uderzę i nawet miałem już wybrana uczelnie xddd Jak teraz na to patrzę z perspektywy czasu, biorąc pod uwagę dzisiejszy rynek pracy to strasznie sie ciesze że akurat to mnie zainteresowało. Ma ktoś tak? A może jest ktoś spoza IT i
Mirki co sądzicie o komunikacie #steam w związku z systemem operacyjnym? Wyświetla mi się, że za jakiś czas utracę dostęp do Steama, a co za tym idzie wszystkich kupionych gier. Czy jeśli chodzi o prawo konsumenckie to takie coś jest w ogóle dozwolone? Nie zamierzam zmieniać systemu operacyjnego. Stracę gry za które zapłaciłam. Czy Steam nie powinien w takich przypadkach zwrócić pieniędzy?
#prawo #internet #komputery #gry #pcmasterrace #windows
#prawo #internet #komputery #gry #pcmasterrace #windows
#rower #kierowcy #parkowanie #carboners #motoryzacja #prawojazdy
@Tatiagla: na jakiej podstawie?
@ChempyTuj: wyjaśniam jak to jest od strony urzędnika... zaznaczają na mapce miasta, że ten odcinek to ddr i w dokumentach wszystko się zgadza, stworzyli w tym roku kolejne kilometry ścieżek rowerowych
a
@Tatiagla: tylko wtedy jeśli jest to ich teren. Jeśli cudzy, to takiego prawa nie mają.
@kuraku: o czym absolutnie nikt (łącznie z bagietami, strażą miejską i burmistrzem gminy) nie ma pojęcia i tego nie respektuje :D
Serio, nie pisz już więcej.
@cyberchosnek: Dlaczego nie cytujesz całości? Dlaczego nie mogę przejechać z prędkością pieszego? Czym to się różni od przejścia przez pasy? Widzisz idiotyczne, a jednak przestrzegam
@tellet: masz parę komentarzy wyżej 2 zdjęcie
@Tatiagla: Ten ddr jest od pół roku co najmniej i parkują codziennie te same auta (mimo brukowanego podjazdu i garażu na własnej posesji, ale to wiadomo trzeba by się z bramą fatygować i otwieraniem
@KopecyFan: jest nieprzepisowe, a nie nielegalne.
odpowiedź typu - pieszy ma tam pierwszeństwo i nic nie zamierzamy z tym zrobić
@KopecyFan: To widocznie jest tam tak mały ruch rowerowy, że właściciele nie fatygują się ze skargami do miasta. W jednej miejscowosci widziałem podobne rozwiązanie, tylko tyle że nie jest tak niebezpiecznie jak na tym zdjęciu, bo po prostu
@Tatiagla: Możesz wyjaśnić różnicę?
@ChempyTuj: Fajne. Wyjeżdżasz z posesji i możesz zaobserwować rowerzystę przelatującego nad maską twojego samochodu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@KopecyFan: Ogólnie widząc, że jest to osiedlowa droga, to się dziwię, że nie stawiają samochodu poza chodnikiem na drodze. Chyba, że jest zakaz postoju na poboczu.
Nielegalne i nieprzepisowo, różnica żadna bo operujemy na potocznym znaczeniu.
Hol pojazdu to nie są poważne konsekwencje, a za utrudnianie ruchu na drodze można holować (tak z DDR również).
Czy był DDR czy chodnik, nie ma to znaczenia, kiedy wyjeżdżając z posesji włączasz się do ruchu.
Wymyślasz swoje przepisy z dupy i masz pretensje że ci zwracają uwagę.
@Tatiagla: Mnie nie pytaj, pisz do zarządcy drogi.
@KopecyFan: W piździe bym to miał. Taka droga nie ma prawa bytu, co za durny rak od durnych ludzi dla durnych ludzi.
@Tatiagla: niech parkuje, ale dlaczego nie na jezdni? Przecież może stanąć całym pojazdem właśnie na jezdni.
Nie, nie są idiotyczne. Barany nie jechałyby z prędkością pieszego. Przepisy są jasne, kto określi prędkość pieszego? Jak sprawdzić prędkość z jaką jechał rowerzysta w razie wypadku?
Nie jest to przepis idiotyczny w żaden sposób.
Nie ZZSRAJ SIĘ XD Gdyby nie dofinansowanie w ogóle by nie było tam DDR. Istny wałek. Ale przepisy Panie trzeba przestrzegać XDD
Ja nie piszę o ludziach, ja piszę o baranach. To przez nich są takie, a nie inne przepisy.