Wpis z mikrobloga

Kto w ogóle wymyślił DDR w tak absurdalnej formie? Czy ludzie którzy mieszkają w tych widocznych na zdjęciu domach są zmuszeni do chodzenia po ulicy tylko po to żeby rowerzyście po tej ulicy nie musieli jezdzić? przecież to absurd

@ChempyTuj: wyjaśniam jak to jest od strony urzędnika... zaznaczają na mapce miasta, że ten odcinek to ddr i w dokumentach wszystko się zgadza, stworzyli w tym roku kolejne kilometry ścieżek rowerowych

a
Jak jest DDR, a nie ma chodnika, to z tego co pamiętam pieszy może iść DDRką, ale musi ustępować pierwszeństwa rowerzystom. Taki odwrócony CPR.

@kuraku: o czym absolutnie nikt (łącznie z bagietami, strażą miejską i burmistrzem gminy) nie ma pojęcia i tego nie respektuje :D
@rdy: przecież tu ktoś ostatnio pisał, że zgłaszał nagranie z bycia wyprzedzanym bez zachowania należytego dystansu i dostał pytanie na komendzie, dlaczego nie jechał chodnikiem i czy nie boi się jechać jezdnią, to co tu się dziwić, że takich niuansów nie znają.
z której strony jest to idiotyczny przepis. Na baranów NIEKTÓRYCH potrzebne były takie zapisy, żeby musieli zejść z roweru i spojrzeć czy nic nie jedzie

@cyberchosnek: Dlaczego nie cytujesz całości? Dlaczego nie mogę przejechać z prędkością pieszego? Czym to się różni od przejścia przez pasy? Widzisz idiotyczne, a jednak przestrzegam

hurr durr a dzie znok pionofy, bes tego to siem nie liczy ściemszka

@tellet: masz parę komentarzy wyżej 2 zdjęcie
Droga dla rowerów, która wcześniej była chodnikiem i pewnie z dnia na dzień zmienili jej klasyfikację nie powiadamiając o tym mieszkańców.

@Tatiagla: Ten ddr jest od pół roku co najmniej i parkują codziennie te same auta (mimo brukowanego podjazdu i garażu na własnej posesji, ale to wiadomo trzeba by się z bramą fatygować i otwieraniem
@KopecyFan: #!$%@?ć przepisy, 100 razy wolałbym jechać po jezdni spokojnie niż czatować czy z każdej bramy nie wyleci na mnie auto, dziecko czy pies że nawet nie zdążę zareagować, a cała ta organizacja ruchu to jeden wielki rak za który ktoś powinien stracić stołek
@kuraku: no ja zgłaszałem do burmistrza gminy że na nowozrobionym DDR (z asfaltu, nawet z sensem wykonany) łażą ludzie (głownie idiotki z wózkami i psami) i go blokują, pomimo faktu że po drugiej stronie ulicy jest dla nich dedykowany chodnik

odpowiedź typu - pieszy ma tam pierwszeństwo i nic nie zamierzamy z tym zrobić
Ten ddr jest od pół roku co najmniej i parkują codziennie te same auta (mimo brukowanego podjazdu i garażu na własnej posesji, ale to wiadomo trzeba by się z bramą fatygować i otwieraniem

@KopecyFan: To widocznie jest tam tak mały ruch rowerowy, że właściciele nie fatygują się ze skargami do miasta. W jednej miejscowosci widziałem podobne rozwiązanie, tylko tyle że nie jest tak niebezpiecznie jak na tym zdjęciu, bo po prostu
@KopecyFan: Nielegalny ma taki wydźwięk jakby groziły za to poważne konsekwencje tak jak odholowanie pojazdu czy jego przejęcie przez miasto, wówczas gdy skończy się co najwyżej na mandacie a kierowcy będą uprawiać i tak recydywę.
@ten_pan_zbyniu: a co z pieszymi mieszkańcami? Bo teraz nie mają prawa na niej przebywać.
@KopecyFan: Ogólnie widząc, że jest to osiedlowa droga, to się dziwię, że nie stawiają samochodu poza chodnikiem na drodze. Chyba, że jest zakaz postoju na poboczu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Tatiagla: sam #!$%@? głupoty jakbyś miał doktorat prawa a się #!$%@? znasz.
Nielegalne i nieprzepisowo, różnica żadna bo operujemy na potocznym znaczeniu.
Hol pojazdu to nie są poważne konsekwencje, a za utrudnianie ruchu na drodze można holować (tak z DDR również).
Czy był DDR czy chodnik, nie ma to znaczenia, kiedy wyjeżdżając z posesji włączasz się do ruchu.

Wymyślasz swoje przepisy z dupy i masz pretensje że ci zwracają uwagę.
@KopecyFan:

Dlaczego nie cytujesz całości? Dlaczego nie mogę przejechać z prędkością pieszego? Czym to się różni od przejścia przez pasy? Widzisz idiotyczne, a jednak przestrzegam

Nie, nie są idiotyczne. Barany nie jechałyby z prędkością pieszego. Przepisy są jasne, kto określi prędkość pieszego? Jak sprawdzić prędkość z jaką jechał rowerzysta w razie wypadku?

Nie jest to przepis idiotyczny w żaden sposób.
@KopecyFan: nie sądzę że go złapią, ale siedziałem na ławce i czekałem na pracowników co by ich przewieść w inny rewir (kierowca kolporterów ulotek, praktycznie nic nie robię tylko czekam na nich i wiozę gdzie indziej), zdenerwował mnie strasznie ale co takiemu głąbowi zrobić, kamieniami miałem w niego rzucać?
@Peugot: byłeś dzisiaj w Myślenicach, ja byłem w heblu dumnie zwanym T4 byłem, nie moja sprawa co robią inni, ja parkuje na flotę, tankuję na flotę, autostrady na flotę i #!$%@?, ja tylko przewożę ludzi z pkt a do pkt b
@KopecyFan: od tego co już tłumaczyłem - jeśli zezwolisz na przejazd z prędkością pieszego to barany zaczną przejeżdżać jak chcą. To tak jak byś pozwolił przechodzić na czerwonym jeśli w okolicy nie ma żadnego auta. Czego nie rozumiesz?

Ja nie piszę o ludziach, ja piszę o baranach. To przez nich są takie, a nie inne przepisy.