Aktywne Wpisy
lunari6 +70
Hej Mirki i Mirabelki,
Od dłuższego czasu przeglądam mirko. Jakiś czas temu miałam okazję pomóc jednemu mirkowi z zaburzeniami lękowymi. Za jego namową założyłam konto. Mam na imię Dominika i jestem absolwentką #psychologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oferuję szeroko pojętą pomoc psychologiczną w formie online. Pracuję z osobami dorosłymi oraz młodzieżą. Pomagam osobom z zaburzeniami: emocjonalnymi, osobowości, nastroju, odżywiania, osobom o obniżonym poczuciu własnej wartości. Zapraszam serdecznie do kontaktu na priv jeśli jesteście
Od dłuższego czasu przeglądam mirko. Jakiś czas temu miałam okazję pomóc jednemu mirkowi z zaburzeniami lękowymi. Za jego namową założyłam konto. Mam na imię Dominika i jestem absolwentką #psychologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oferuję szeroko pojętą pomoc psychologiczną w formie online. Pracuję z osobami dorosłymi oraz młodzieżą. Pomagam osobom z zaburzeniami: emocjonalnymi, osobowości, nastroju, odżywiania, osobom o obniżonym poczuciu własnej wartości. Zapraszam serdecznie do kontaktu na priv jeśli jesteście
daeun +54
Ja #!$%@?, jest tyle ciekawych rzeczy wartych zrobienia i zobaczenia przed śmiercią, można na przyklad kupić motocykl i wyruszyc w trip dookoła swiata, można zdać kurs paralotniowy lub polatać na wingsuicie, albo pojechać do Tajlandi i wyruchać lejdiboya. Mnóstwo alternatyw na wydanie ciężko zarobionych pieniędzy.
Polakowi jednak nie w głowie głupoty. Polaczek ma tylko jeden cel dla którego żyje i umiera - lać setki metrów przestrzennych betonu na randomowej łące pod lasem
Polakowi jednak nie w głowie głupoty. Polaczek ma tylko jeden cel dla którego żyje i umiera - lać setki metrów przestrzennych betonu na randomowej łące pod lasem
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jeżeli tak jest w całej Polsce to ludzie się zadłużają na przeżycie od 1 do 1 bo ich miniratka + drożyzna wykańcza.
Może ktoś z bankowości potwierdzić?
#kredythipoteczny #kredyt #nieruchomosci #banki #inflacja
@pastibox
No to #!$%@?, giniemy xd
Nabiorą kolejnych mini-kredytów i przeznacza wakacje na rachunki + żarcie.
Przyszły rok będzie piękny.
https://www.wykop.pl/wpis/66948927/ledwie-minal-tydzien-a-juz-sa-pierwsze-informacje-/
@labla: A jak wygląda oprocentowanie tych kredytów?
Jednemu znajomemu ogarnąłem ofertę na kredyt gotówkowy celem nadpłaty hipoteki - spadek raty hipoteki jest większy niż rata do spłaty za nowy gotówkowy. Bank nie podumał.
@haha123: ma religijne uprzedzenie wobec kredytów i z grubsza zerowe pojęcie o zarządzaniu płynnością.
Można przeżreć.
Można nadpłacić inny kredyt (spirala zadłużenia! z tym, że nie - jakoś dwa miesiące temu widziałem "drobny" kredyt na trzy lata, gdzie łącznie do oddania o ok. 24% więcej niż wypłacano - liczę sumę kosztów - i gdyby nadpłacić nim jakąś w miarę świeżą hipotekę to więcej odsetek się zaoszczędzi na hipotece niż się
@haha123: Fajnie, ale z tak przedstawionych danych nie wynika absolutnie nic.
I do takich wniosków doszedłeś po jednym wykresie?
Wielokrotnie wyjaśniałem to co wypisuje "Flipterka25", potem chyba zaczął przeczesywać wątki, w których się wypowiadam próbując nieudolnie podważać to co piszę. Nie wdaje się w dyskusję - szkoda czasu.
https://www.wykop.pl/wpis/65393535/na-tych-wszystkich-konferencjach-przemowieniach-an/
https://www.wykop.pl/wpis/66276273/nie-wyglada-to-zbyt-obiecujaco-najblizsza-jesien-i/
@labla:
Natomiast wracając do meritum to tak, ten wzrost udzielanych kredytów gotówkowych jest faktem, wynika to m.in. z:
1) Opłacalność - ujemne realne stopy procentowe skutkują tym, że opłaca się brać kredyty konsumenckie na cokolwiek np. telewizor skoro
@avatarr: bo tak wyglądają oszczędności Polaków, to jest tragiczny obraz, ale w wielu krajach jest podobnie :/
@LaurenceFass: i miniArgentyny, gdzie ludzie co miesiąc od razu po otrzymaniu pensji kupują możliwie wiele produktów a resztę wymieniają na twarde waluty lub krypto.
@picasssss1: ja np dostałem ofertę w reklamie aplikacji banku na 10% fixed, więc
@picasssss1: Nikt normalny nie używa karty kredytowej inaczej niż ze spłatą w grace period.
@picasssss1: https://www.mbank.pl/indywidualny/kredyty/kredyty-gotowkowe/kredyt-nowosc/?option=port_google&kampania=kredytu%20got%C3%B3wkowego_p_c&gclid=Cj0KCQjwuaiXBhCCARIsAKZLt3lcdDk8U7aunqru3Xl1Tjg5YY4EAyZmuz2wiQ-pgmdEdIXKkYTRbmAaAuo7EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
tak, #!$%@? link, ale cały cyrk opiera się na wykorzystaniu promocji bankowych i "specjalnych ofert", tj. tego co normalnie banki robią żeby wpychać swoje produkty.
Patrzenie na RRSO nie zawsze się sprawdza - w linkowanym wypadku będąc klientem "aktywnym" tj. będąc