Wpis z mikrobloga

@Grooveer: tak bo tutaj chodzi tylko o Krym, świetne było to widać podczas desantu na Hostomel i próby zdobycia Kijowa oraz obalenia władz ukraińskich. Trump mówi po prostu tylko to co jest w opozycji do oficjalnej linii i na tym chce zbijać jakiś kapitał, typowe dla populistów.
  • Odpowiedz
  • 1
@RafDan i o tym właśnie mówi screen, który wkleiłem. On wciska bajki, że jakby Ukraina ustąpiła Putinowi to by nie było wojny. Taka sama propaganda jak Polska by ustąpiła Hitlerowi to by nie było wybuchu II WŚ.
  • Odpowiedz
@Grooveer: @RafDan: jak można przeczytać, Trump wspomina, że gdyby on dalej rządził to nie byłoby żadnej wojny, powinniście przeprosić mnie w oficjalnym wpisie. Biden dał sobie wejść na łeb i stąd informacja o dobiciu targu w oddaniu Krymu (co w ogóle nie byłoby przedmiotem rozważań za rządów Trumpa, bo nie byłoby żadnej wojny).
  • Odpowiedz
@Grooveer: Nie, screen mówi że powinien oddać Krym i podpisać papier że nie wchodzi do NATO. A on powiedział że to lub to, a nie jedno i drugie.

On wciska bajki, że jakby Ukraina ustąpiła Putinowi to by nie było wojny.

Nikt tego nie wie. To jest czyste gdybanie co by było gdyby.

@Panitsch: ale za co ja Cie mam przeprosic? ;p
  • Odpowiedz
@RafDan: Bo tak było. Nie wprowadzaj w błąd. https://www.newsweek.com/trump-ukraine-deal-russia-putin-1729494

To jest cytat dosłowny. "They could have given up Crimea. They could have done something with NATO, 'Okay, we're not gonna join NATO,' and you'd have a country, because I believe Putin wanted to make a deal," Trump said. Tam nie ma żadnego "lub". On ma zwyczaj dzielenia myśli na krótkie zdania co znamy praktycznie z każdej jego wypowiedzi.

Tak czy
  • Odpowiedz
@jaroslawt: Kogo ja mam wprowadzać w błąd, skoro cytuje artykuł i daje do niego źródło?

Zobacz sobie 4 i 5 linijke tekstu ktory zlinkowales po mnie xD

Tak czy owak gość uważa, że trzeba było ustąpić Putinowi, co jak wszyscy wiemy jest świetnym pomysłem i zawsze działało z
  • Odpowiedz