Wpis z mikrobloga

@Atx0937: Jak potrzebujesz OC IT to zapraszam na priv.
Prowadzę kancelarię brokerską i specjalizujemy się w ubezpieczeniach dla branży IT.

Ubezpieczamy czołowe SH w Polsce i mamy też dedykowane rozwiązania dla kontraktorów.

Szkód u kontraktorów jest bardzo mało, więc polecam jednak dogadać się i wpisać do umowy odpowiednie zapisy wyłączające odpowiedzialność - wtedy jesteś w 100% chroniony i nie trzeba dodatkowo ubezpieczenia OC wykupować. Chyba, że to kontraktornia z UE
  • Odpowiedz
@giete: Stawki za OC IT zaczynaja się od 1.400 zł. Agenci robią polisy oc ogólne a nie oc zawodowe. Jak przedstawisz mi polisę oc zawodowa IT w takiej stawce to wpłacę 500 zł na WOŚP.
  • Odpowiedz
@FocentDiutt: Rocznie za ok 500.000 pln ochrony. Ale zależy od tego co robisz i dla kogo. Jak wykonujesz projekty dla krypto lub banków i w dodatku na terenie UK to składka będzie wyższa. Każdy kontraktor jest indywidualnie rozpatrywany i nie dla każdego da się przygotować ochrone. Zrobię jakieś FAQ w wolnej chwili i wrzucę na tag bo juz mnie wiele osób prosiło.
  • Odpowiedz
@giete: Wcale nie każdy, sprawa nie jest oczywista, szczególnie jak pracuje się przy płatnościach. Ja polecam gawron broker, reklamowany przez programistę na swoim i na grupkach programistycznych, mi znalazł coś spoko. Właśnie dla pracy w systemach płatności tylko jedna firma chciała ubezpieczyć, składka 1350zł na rok od 500k.
  • Odpowiedz
@Atx0937: też zaznajamiałem się z tym tematem. Ogólnie każdy ubepieczyciel Ci wystawi ubezpieczenie. Musisz podać kody pkd głównej działalności. Jednakże, ubezpieczenia w IT to ściema i ciężko będzie udowodnić tobie, że coś schrzaniłeś - no chyba, że tylko ty jesteś odpowiedzialny za oprogramowanie...
  • Odpowiedz