Wpis z mikrobloga

Co ja o-------m. Chciałem zrobić fsck.exfat a puściłem mkfs.exfat a ten nawet mnie nie zapytał czy na pewno chcę zaorać istniejący filesystem xD

#linux
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak cos to znam podstawy data recovery ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Entity: btw, odsyskałem pliki photoreciem ale teraz mam p--------k w nazwach plików. A trochę tego było bo około 30GB xD
  • Odpowiedz
@Kryspin013: polecam backup na przyszłość xd

@Entity: Ziomek, toż to bardziej pliki tymczasowe niż coś ważnego było. Zakładam, że nie backupujesz każdej pierdoły i to jeszcze danych z nośnika, który zakładasz, że może s--------ć z dnia na dzień sam z siebie (karta sd) dlatego wrzucasz tam tylko dane, które mogą spaść z rowerka xD

Zacząłem przerzucać pierdoły, które zajmują mi dysk na kartę SD np jakieś livestreamy, które
  • Odpowiedz
@Kryspin013: No chyba ze taka sytuacja. Myslalem ze jakies foty z aparatu czy cos xd

@Entity: Nie, to backupuje xD

No i jak napisałem wyżej. Odzyskałem sobie wszystko co chociaż trochę było istotne photoreciem ale i tak z 2-3h mi to zajęło (karta sd 256GB) xD
  • Odpowiedz
To juz wolal bym dysk, przeciez transfery to tam musza zabijac xD

@Entity: Realnie mam 60-80 MB/s zapisu i ~110-130 MB/s odczytu przy dużych ciągłych plikach. Szybciej niż na talerzowy dysk SATA po przejściówce na USB3. A też to nie ma być jakiś super szybki dysk a i tak działa szybciej niż jak po ssh jak backupy robię xD
  • Odpowiedz
@cucaracha: też ostatnio o-------m na jednym lapku, że mała bania. Tak naodwalałem na nieświadomce w plikach mtab i fstab, że aby system się urchamiał to musiały być włączone 3 urządzenia w sieci lan z czego część po sambie
  • Odpowiedz