Wpis z mikrobloga

• 829
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bkwas przecież jakby to dzialalo tak ze ktos sobie przychodzi z jakimś podpisanym upoważnieniem to by każdy mogl sobie takie wypisać i odbierać wszystkie paczki. Dlatego trzeba osobiście i dopiero zostaje w "systemie".
  • Odpowiedz
via Android
  • 558
@Ziutek_Grabaz ale rozumiesz, że problem jest taki że ja napisałem oficjalne upoważnienie które wg. Polskiego prawa normalnie jest respektowane we wszystkich urzędach i nie ma z tym problemu ale na poczcie nie, bo muszę tam być osobiście żeby podpisać ICH upoważnienie xD
  • Odpowiedz
@bkwas nie, takie upoważnienie z którym po prostu ktoś przychodzi nie ma żadnej wartości bo nie ma zadnej gwarancji ze to wypisał zainteresowany a nie osoba która z takim upoważnieniem przyszła i nie jest respektowane nigdzie, a przynajmniej nie powinno być.
  • Odpowiedz
@bkwas bo ludzie którzy to przyjeli popełnili błąd albo urząd ma luke w systemie bezpieczeństwa danych. Wyobraź sobie ze mam Twoje dane, wypisuje sobie upoważnienie i odbieram wszystko. Nikt w urzedach czy na poczcie nie ma ani wiedzy ani uprawnień ani wzorów do weryfikacji zgodności podpisów.
  • Odpowiedz
@bkwas przecież jakby to dzialalo tak ze ktos sobie przychodzi z jakimś podpisanym upoważnieniem to by każdy mogl sobie takie wypisać i odbierać wszystkie paczki. Dlatego trzeba osobiście i dopiero zostaje w "systemie".

@Ziutek_Grabaz: a wystarczyłoby zamiast legitymować się dowodem, wydawać paczki po pokazaniu na przykład kodu odbioru który bezpiecznie przychodzi na telefon lub e-mail
no ale czego ja wymagam od poczty polskiej xD
  • Odpowiedz
@Kouros to nawet nie tylko wina PP ale i prawa ze niektórych listów nie możesz odebrać inaczej niż po weryfikacji z dowodu np. sądy/zusy i inne gówna. No ale czego oczekiwać od tak archaicznych instytucji
  • Odpowiedz