@Mar3czek: Ogólnie gra o kocie jest średnia, ale nikt nie wiązał z nią wiekszych oczekiwań, więc nie dziwię się wysokiej oceny. Za to co zrobili ze znaną i lubianą marką użytkownicy wystawili prawidłowe oceny, bo chociaż gejplejowo lepsza, to zmasakrowana przez postepowość fabuła trzeciej częśći rozczarowała graczy i tej ocenie też się nie dziwię xD
@Blaskun: tak, tak. Pewnie stąd 97% pozytywnych na Steam i 84/8.9 na Metacritic, bo ludzie lubią koty ¯\_(ツ)_/¯. Gra jest po prostu dobra i tyle. A hype na nią był całkiem spory, bo na długie miesiące przed premierą pisały o niej portale branżowe, a w dzień premiery na wielu streamach to był główny temat. Hype i oczekiwania były spore, ale gra się obroniła. Jest dobra. Wyróżnia się na tyle gier
rzez postepowość fabuła trzeciej częśći rozczarowała graczy
@Blaskun: albo gracze to niedojrzałe homofoby i wszystko co lgbt jest z góry złe t.j. oceniali na 1 nawet w to nie grając bo be i homoseksualizm? Ja tak to widzę, nie od dziś wiadomo, że społeczność tzw. hardkorowych graczy to mega toksyna.
@Mar3czek: TLOU2 miało najlepszą fabułę w historii gier komputerowych. Dramat psychologiczny połączony z horrorem. Jak sobie pomyślę co wyczytywałem zaraz po premierze o transach i beznadziejnej fabule to mnie do dzisiaj krew zalewa. Dzieci chciały kolejną prostą bajeczkę jak Avengers, a dostaliśmy grę dla dojrzałego odbiorcy z historią, której nie doświadczysz nawet w kinie.
@Blaskun: Widzisz ja doceniam mocno gry, w których twórcy dokładają wszystkiego by nie zaburzyć immersji i Stray robi to doskonałe. Żadnego wrzucania politycznie poprawnych treści by zadowolić ludzi którzy w gry nie grają, a po prostu gra dla graczy. Poza tym to ciekawy pomysł, coś świeżego w świecie oklepanych motywów. I co złego w tym, że użyto kota jako głównego bohatera? To tylko świadczy że twórcy rozumieją kulturę Internetu.
Czyli ogólnie gra lepsza od poprzedniej części, ale i tak dam 2.0 ponieważ bohaterzy nie zachęcali do czytania biblii, tępienia homosiów i nie promowali patriotyzmu? xD
Ile to ja się nasłuchałem w życiu ostrzeżeń nt. "bab" od innych facetów, znajomych, przypadkowych różnych gości, z którymi gadałem. Najpierw jak to babom wali na dekiel DOPIERO PO ŚLUBIE, "ehehe młody życia nie znasz, dopiero po ślubie zobaczysz co to za ziółko".
Potem, jak to babom wali na dekiel PRZY BUDOWIE DOMU, "ehehe młody zobaczysz co znaczą baby jak zaczniecie dom budować".
Na końcu słuchałem jak to babom wali na dekiel DOPIERO PO
@Blaskun: albo gracze to niedojrzałe homofoby i wszystko co lgbt jest z góry złe t.j. oceniali na 1 nawet w to nie grając bo be i homoseksualizm? Ja tak to widzę, nie od dziś wiadomo, że społeczność tzw. hardkorowych graczy to mega toksyna.
@Blaskun: Nie grałeś w to, prawda? xD
Poza tym to ciekawy pomysł, coś świeżego w świecie oklepanych motywów. I co złego w tym, że użyto kota jako głównego bohatera? To tylko świadczy że twórcy rozumieją kulturę Internetu.
Komentarz usunięty przez autora
@Blaskun: xD
@Blaskun: XD
Czyli ogólnie gra lepsza od poprzedniej części, ale i tak dam 2.0 ponieważ bohaterzy nie zachęcali do czytania biblii, tępienia homosiów i nie promowali patriotyzmu? xD