Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@AnonimoweMirkoWyznania jest przekonana, że jak urodziła dziecko to spełniła swój obowiązek i teraz nie musi nic robić. Pomoże albo poważna rozmowa albo mocna kłótnia, a jak nic nie pomoże to rozwód. Chyba, że chcesz się męczyć z taką babą i sam popaść w depresję ewentualnie sama Cię wykończy ;)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: U kobiety czasem po porodzie pojawia się kryzys, bo nagle całe jej życie kręci się tylko wokół dziecka. Nie ma czasu dla siebie, nie może nigdzie wyjść, zabawić się, rozerwać, nawet wyspać. Do tego ma wrażenie, że wszyscy interesują się tylko dzieckiem a nie nią. Moja też miała taki etap jakiś czas po porodzie. Miała wszystkiego dosyć, oddawała mi dziecko kiedy tylko mogła, momentami po prostu nie chciała go
  • Odpowiedz
  • 11
@AnonimoweMirkoWyznania zalatuje baitem po opisie zachowania 2 miesięcznego dziecka, takie dziecko to jest w większości czasu nieaktywne.
Ale odpiszę, skoro dziecko ma 2 miesiące to kobiecie niedawno skończył się połóg, wyruchaleś ją już?
Zerżnij ją porządnie, z 2-3 razy dziennie przez tydzień, a potem jej dozuj ruchanie jak będzie dalej taka.
Jak nie pomoże to p----------a i tylko ewakuacja.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Wyślij ją jak najszybciej do lekarza, bo to najprawdopodobniej depresja poporodowa albo jakieś zaburzenia hormonalne. Ty musisz zareagować jak najszybciej, bo jeśli ona faktycznie ma problemy psychiczne to nie będzie umiała sobie sama pomóc. Też mam córkę od niedawna i żona ofc siedzi w domu i widzę, że jej ciężko ( ͡° ʖ̯ ͡°) Strasznie się nudzi, mówi, że mi zazdrości, że chodzę do pracy,
  • Odpowiedz