Murki problem Dobra, więc tak... Serwis GPZ500 zrobiony, czyszczenie i synchronizacja gaźników, olej, filtry (powietrze, olej), jakieś tam duperele jeszcze. Kawa brzmi i jedzie dużo lepiej (okazało się, że jeden gaźnik był zablokowany czy coś i ledwo cokolwiek podawał). Dźwięk +10. Pali od strzała bez ssania. Niestety nadal występuje problem z przygasaniem po około 15-20 minutach jazdy. Pojeżdżę sobie trochę i zaczynają się objawy jak przy kończącym się paliwie. Stojąc na światłach muszę robić przygazówki, bo inaczej pyrka coraz wolniej i w końcu gaśnie. pojeździłem wczoraj ze 45 minut i po wjeździe do garażu już nie mogłem w ogóle odpalić. Dziś rano odpaliłem na chwilę (wiem, że się nie powinno, ale musiałem sprawdzić) i odpalił od strzała bez problemu (kranik w nocy był na OFF).
Jakieś pomysły gdzie szukać problemu? Układ paliwowy?
@erdetmxt: jeżeli cewki są takie same jak w er5 to kable się wymienia pierwsza klasa. Wykręca się kapturek, później sam przewód z cewki, docina nowy i wkręca w odwrotnej kolejności. Gdzieś czytałem też że może już cewki są wysłużone . i jak złapią temperaturę to mogą nie trzymać parametrów, dlatego przygasa.
@Ketonowy: Jeszcze nie, żeby dłubnąć muszę podjechać do teścia do stodoły, a mam kilka km. Nie ma opcji żebym w taki gorąc wsiadał na moto :D W niedziele będzie chłodniej to pewnie to ogarnę. Dam znać jak poszło :D
Dobra, więc tak... Serwis GPZ500 zrobiony, czyszczenie i synchronizacja gaźników, olej, filtry (powietrze, olej), jakieś tam duperele jeszcze. Kawa brzmi i jedzie dużo lepiej (okazało się, że jeden gaźnik był zablokowany czy coś i ledwo cokolwiek podawał). Dźwięk +10. Pali od strzała bez ssania.
Niestety nadal występuje problem z przygasaniem po około 15-20 minutach jazdy. Pojeżdżę sobie trochę i zaczynają się objawy jak przy kończącym się paliwie. Stojąc na światłach muszę robić przygazówki, bo inaczej pyrka coraz wolniej i w końcu gaśnie. pojeździłem wczoraj ze 45 minut i po wjeździe do garażu już nie mogłem w ogóle odpalić. Dziś rano odpaliłem na chwilę (wiem, że się nie powinno, ale musiałem sprawdzić) i odpalił od strzała bez problemu (kranik w nocy był na OFF).
Jakieś pomysły gdzie szukać problemu? Układ paliwowy?
#motocykle
@jonasz787: takie coś znalazłem https://forum.motocyklistow.pl/topic/164660-kawsaki-gpz-500-dlawi-sie-krztusi-nie-dostaje-paliwa/
Gdzieś czytałem też że może już cewki są wysłużone
. i jak złapią temperaturę to mogą nie trzymać parametrów, dlatego przygasa.
@DzorDzoneRRo: Jeżeli okaże się, że to nie problem z paliwem, to może faktycznie warto spróbować.