Wpis z mikrobloga

• 1088
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 185
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pinkyja: kolejny wpis z cyklu, januszex mnie dojechał, pracowałam tam 2 tygodnie ale nie podam z nazwy bo nie. w sumie nie wiadomo czemu. nic cie tam nie wiąze a podanie takich informacji nie jest karalne jesli masz dowód. to po co ten wpis? boisz się ich czy co XD
  • Odpowiedz
@pinkyja: Masakra, współczuję. Sama zastanawiałam się nad pracą nad morzem, ale bałam się, że trafię na oszusta, będę sama z daleka od domu, więc odpuściłam ://
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
Najpierw OP musiałaby w PIP udowodnić, że umowa zlecenie była nieprawidłowym typem umowy (wykazać stosunek pracy) - dla prac sezonowych jest to stosunkowo trudne.

@Rachey:

Jest to bardzo proste. Miała grafik? Miała. To wystarczy.
  • Odpowiedz
  • 0
@pinkyja najlepsza praca nad morzem to chyba sprzedawanie na plaży. Sam tak robiłem 2 sezony praca max 6h dziennie zarobki na prawdę na poziomie 300 zł dniówki a mówimy tu o roku 2010-2012. Warunki mieszkalne do przeżycia. Z minusów na pewno jak pogody nie było to brak zarobków ale wieczorami chodziło się na imprezy można było przesiedzieć tam 2 miesiące i przywieść do domu spokojnie 3-4 tys nie oszczędzając a niektórzy
  • Odpowiedz
  • 4
@pinkyja okres wypowiedzenia po dwóch tygodniach pracy, ma Janusz fantazję, zwłaszcza że umowy nie podpisałaś.
Jak mniemam fajna sprawa dla PIPu, nie odpuszczaj pinki
  • Odpowiedz