Wpis z mikrobloga

• 1088
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 185
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wyszłam, spakowałam rzeczy, usłyszałam że pieniędzy nie dostanę bo zrywam umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia.

@pinkyja: Jaki okres wypowiedzenia na umowie zlecenie? :P Ciśnij aferę, gościu na bank ma tyle za uszami, że nie zaryzykuje kontroli. Już od samego tego można by zacząć, że wykonywałaś stosunek pracy na umowie zlecenie xd Nadmorskie sezonowe Janusze to najgorszy gatunek Janusza, niestety wszędzie tak jest w sezonowym gastro.
  • Odpowiedz
  • 0
@pinkyja PIP i sanepid w pierwszej kolejności, powinnaś otrzymać pieniądze za to co zrobiłaś - a z Januszem tylko SMS, aby mieć na wszystkie potwierdzenie
  • Odpowiedz
@Wloczykij2 jak coś, jadę z Tobą.
Kiedyś mnie koleś z 3 City o----l za robotę na koparce na 1200zl xd i mu powiedziałem przez telefon że jak nie zapłaci to pogadamy inaczej, miałem na myśli że pipowi powiem i us'owi to mnie zaczął policja straszyć że mu groże xdd oczywiście pip nic nie zrobił, przepracowałem kilkanaście dni po 12 godzin za 6zl/h
  • Odpowiedz
@pinkyja: Jedź z januszami dziewczyno, jesteś na wygranej pozycji. Jak nie zgłosisz tego do pipu, to wiedz że będziesz współodpowiedzialna za stan w jakim znajduje się polski rynek pracy. Nie wolno odpuszczać takim szmaciarzom, bo dalej będą wykorzystywać. Zgłoś to, a za kilka lat będziesz dumna z siebie. Nie poddawaj się, powodzenia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pinkyja:

Dobrze wiedzieli kogo zatrudnić, skoro uważasz że mają rację z tym okresem wypowiedzenia xD

Szukali d.... do ruchania I znaleźli.
  • Odpowiedz
  • 0
Współczuję ale widać że jesteś silna, dasz radę ( ͡º ͜ʖ͡º) Wołaj co wyszło z całej tej sytuacji i trzymam mocno kciuki za pojechanie z tymi oszustami i złodziejami
  • Odpowiedz
@pinkyja: wracaj i walcz o swoje, niestety nad morzem jest pełno oszustów. Pluje w twarz każdemu Januszowi, który oszukuje ludzi, a w dodatku małolatów, którzy chcą sobie dorobić w wakacje. Obsmaruj go tez na grupach na FB typu „praca nad morzem”. Jeśli odeszłaś to pewnie będzie chciał zatrudnić kogoś nowego, warto mu to utrudnić i ostrzec innych
  • Odpowiedz