Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 206
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@Nupharizar: Dzień w dzień media straszyły apokalipsą, strach przed izolacją, strach przed utratą pracy swojej/ męża/partnera, utrata płynności finansowej itp itd. Hmm... Z pewnością nie było innych niż szczepienie czynników które wpłynęły na regularność i stan cykli miesiączkowych. Ja nie twierdzę że szczepionka ta czy inna na to nie wpłynęła, ale jednocześnie - to nie jest takie proste do jednoznacznego wykazania.
PS. Drugi komentarz - kobieta w wieku 50 lat.
  • Odpowiedz
@Nupharizar: Patrzył na nią jak na wariatkę, bo nie wiedziała podobnie jak najwyraźniej OP ile czynników może wpłynąć na miesiączkowanie. W tym nawet takie błachostki jak zmiana diety bądź stresująca sytuacja.
  • Odpowiedz
@ArtyQ: Ale akurat to ze kobiety często nieregularnie miesiączkują z różnych powodów to prawda. I mówię to jaka osoba covido-szczepionko-sceptyczna
  • Odpowiedz
O kulturze wypowiedzi szkoda z tobą gadać()

@ArtyQ: Nie wiem tylko po co walisz personalnie do mnie, zamiast wskazać ten element w którym ktoś kogoś obraził i udowodnić swoją rację.

• Odpowiedz
@Nupharizar: wcale sie nie dziwie, zwlaszcza przy tak szybko wprowadzonej w obieg szczepionce. Generalnie dzialanie nowych lekow zwykle jest niedobadane na kobietach poniewaz maja zmiany hormonalne jak w kalejdoskopie, ktore "psuja" wyniki, wiec do badan czesto "wybiera' sie wiekszosc meska (ogolnie czesciej sie zglaszaja na ochotnikow), a mniejsze nieprawidlowosci w wynikach kobiet sa ignorowane bo znacznie przedluzyloby to wprowadzenie danego leku. Pytanie tylko czy taka mniejsza nieprawidlowosc nie zmieni sie
  • Odpowiedz