Wpis z mikrobloga

Jak można tak się zeszmacić jak #edzio, gość miał talent dobrze leciał na wolnych a teraz ku*wa na tik toku z gimbami challenge robi xDD, dla przykładu taki #eripe też dość spory fejm miał w latach świetności, dwie ostatnie płyty średnio odebrane ( choć dla mnie nwrd kocur), gość zapadł się pod ziemie i jak nawijał tak zrobił.
#rap #polskirap
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@l3gend: eripe to raczej nie jest zbyt twarzowy na takie tik toki. Edzio ogólnie jest nic nie znaczący jak idzie o rap, a jego freestyle są od linijki tak jak jego fryzura. Taki uroczy łak, nawet nic do niego nie mam
  • Odpowiedz
@dzikop: Eripe nie jest twarzowy do tego bo nigdy nie przejmował się wizerunkiem itp, też do Edzia nic nie mam, ale kurde no jak tak można xDDD
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: Przecież Eripe to jest absolutna topka lirycznie i technicznie, rzucał takimi przekminami i wielokrotnymi 10 lat temu, że do dzisiaj nic lepszego nie powstało.
Pod względem "muzykalności" - zgoda, w dzisiejsze trendy by się nie wbił ale jeżeli chodzi o samą technike rapowania i pisania to jest topka. Wystarczy sprawdzić kawałki pokroju "100 linijek szaleństwa" albo "Prędzej martwy niż słaby" żeby to zauważyć.
  • Odpowiedz
@Pietrzykowski: eripe nie jest żadną topką tylko spoceńcem a jego silenie się na przekiminy i wielorotne wywołuje bardziej uśmiech politowania niż ekscytacje, chłop pomylił rap z matematyką i stał się rzemieślnikiem zamiast artystą. Kękę świetnie to wyjaśnił i te same prawa zresztą obowiązują w poezji, tam też wcale najbardziej skomplikowane rymy i przenośnie nie czynią z poety najlepszym:
ShadyTalezz - @Pietrzykowski: eripe nie jest żadną topką tylko spoceńcem a jego silen...
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: Ale Kęke tutaj mówi o jakichś banalnych rymach, to nie ma nic wspólnego z Ripem.
Ja nie twierdze, że Rip jest najlepszym raperem tylko, że pod względem lirycznym i technicznym jest topką w Polsce.
Pokaż mi kogoś z Polski, który lepiej składa wersy.
  • Odpowiedz
@Pietrzykowski: no to obejrzyj jeszcze raz bo chyba nie skumałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nieważne jak skomplikowane zrobisz rymy bo to nie o to chodzi w rapie.

Lepiej wersy składa każdy, kto nie tryharduje włącznie z Kękę, któego nawet w sumie nie lubię ale w------e > kariera eripe.

A no i ani lirycznie ani tymbardziej technicznie ze swoim flow nie jest żadną topką.
  • Odpowiedz