@BarkaMleczna: ale jak ciasto przygotowałaś? Bo ja jak o siódmej rano zaczynam to dopiero o pierwszej po południu mogę go włożyć. A między czasie trzeba wymieszać złożyć uformować itd.
@BarkaMleczna: o kurcze masz jakiś link do przepisu? Bo chciałbym tak ale nie wiem jak. Tzn kiedyś próbowałem z pizzą ale mi wybuchło. I mycia było dużo i się trochę boję. Ja wiem że to zakwas ale i tak mam stracha
W opisie jest link to przepisu w formie pisemnej. Robię z tych instrukcji od początku i zawsze wychodzi. Jedyne co, to trzeba pilnować drugiego etapu pieczenia (po zdjęciu pokrywy), bo piekarniki bardzo się tutaj różnią.
@BarkaMleczna: za każdym razem jak wstawiam na noc do garowania to potem jestem rozczarowany efektem. Natomiast gdy piekę normalnie* wychodzi wyraźnie bardziej wyrośnięty i równomiernie spulchniony. Co prawda piekę tylko z orkiszu i żyta, ale to nie powinno mieć wpływu.
@Sl_w_k_1: Od siebie polecam poniższy przepis, wg mnie najprostszy jaki jest, warto zacząć od takiego, ale oczywiscie wszystkie polecam :D https://youtu.be/p-HW2BjFBQU
#chleb #bojowkapiekarska #pieczzwykopem
źródło: comment_1657950102iqDnQP4TphMrtfSf9aMXfK.jpg
PobierzBo ja jak o siódmej rano zaczynam to dopiero o pierwszej po południu mogę go włożyć.
A między czasie trzeba wymieszać złożyć uformować itd.
Bo chciałbym tak ale nie wiem jak.
Tzn kiedyś próbowałem z pizzą ale mi wybuchło. I mycia było dużo i się trochę boję.
Ja wiem że to zakwas ale i tak mam stracha
W opisie jest link to przepisu w formie pisemnej. Robię z tych instrukcji od początku i zawsze wychodzi. Jedyne co, to trzeba pilnować drugiego etapu pieczenia (po zdjęciu pokrywy), bo piekarniki bardzo się tutaj różnią.
https://youtu.be/p-HW2BjFBQU