Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sinity:
Tylko tu chodzi o zdjęcia osób poniżej 18 roku życia, a w znalezisku chodzi np. o słowo "nigger" na śmiesznym obrazku które nie jest karalne bo trzeba by zbanować cały przemysł rapowy w USA.
  • Odpowiedz
@Sinity: Spojrzę jak wrócę do domu po patrzę, że się naprodukowałeś nieźle. Ale co ten Spez Huffman (bo pewnie o niego chodzi) mógł powiedzieć takiego mądrego, przecież on dosłownie zmieniał ludziom komentarze które pisali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GodEmperorWasRight: Nie, Yishan Wong

W 2012 roku, zapytany o różne kontrowersyjne społeczności Reddita, Wong powiedział, że strona powinna zapewnić platformę dla budzących sprzeciw treści, mówiąc "Nie będziemy zakazywać legalnych treści, nawet jeśli uznamy je za ohydne lub jeśli osobiście je potępimy."

Członek zarządu Reddit i prezes YC Sam Altman ogłosił, że Wong odchodzi po tym, jak nie był w stanie zebrać poparcia dla propozycji przeniesienia biura Reddit z San Francisco
  • Odpowiedz
@Sinity Ponad 11 lat siedze na reddit i moderuje tam dużą społecznoś obecnie ponad 2,5miliona czytelników! Dużo się zmieniło przez te lata ale wpływ na to miało sporo rzeczy... temat rzeka przy każdym subreddicie w sumie
  • Odpowiedz
@Sinity: A masz to gdzieś właśnie nie przetłumaczone? Bo ja akurat angielski znam bardzo dobrze to bym wolał sobie łyknąć w oryginale. Edit: A zresztą nie kłopocz się już doczytałem. To wszystko jest ciekawe tylko, że reddit od jakieś czasu działa na takiej zasadzie, że moderatorzy robią co chcą bez żadnych konsekwencji bo administratorzy albo nie chcą albo nie mogą tego kontrolować. Więc to wszystko nie ma kompletnie znaczenia.¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
To wszystko jest ciekawe tylko, że reddit od jakieś czasu działa na takiej zasadzie, że moderatorzy robią co chcą bez żadnych konsekwencji bo administratorzy albo nie chcą albo nie mogą tego kontrolować. Więc to wszystko nie ma kompletnie znaczenia.

@GodEmperorWasRight: Ah, raczej odwrotnie niestety. Są teraz naciski od administracji na moderatorów. Jak się nie dostosowują, to leci ban na cały subreddit.

Z tego co Yishan napisał w komentarzu linkowanym wyżej, tego chce
  • Odpowiedz
btw. @m__b: mógłbyś może odpowiedzieć dlaczego nie da się linkować do substacka? Tj. można substack.com, nie można do subdomen np. astralcodexten(dot)substack.com -> po zamianie (dot) na dosłownie '.' - "Nieznany błąd".

To jest naprawdę irytujące. Pamiętam że zgłosiłem ten błąd i zero odpowiedzi.
  • Odpowiedz
@Sinity: Takich historii to ja też znam typu usunęli z youtuba gościa bo coś tam albo chcieli na siłę zdoxxować. Ale to wszystko szybko poleciało bo właśnie gazety typu New York Times jeszcze jakieś 15 lat temu to były naprawdę poważane pisma a teraz się zmieniły w ideologiczny ściek ale podobnie jest np. z Wikipedią itp itd. A żeby powody tego dobrze ogarnąć to potrzeba jakiejś dysertacji profesorskiej na 200
  • Odpowiedz