Wpis z mikrobloga

Według Elona, wersja 10.13 FSD Beta, powinna dużo lepiej sobie radzić z "zakrętem Chuka". Tj. testem, który pewien YouTuber o imieniu Chuck systematycznie przeprowadza na kolejnych wersjach FSD. **Sam zakręt, to skręt w lewo na skrzyżowaniu bez świateł, przez 3 pasmową drogą. Ograniczenie na tej drodze to 50mil/h (~80km/h), lecz w praktyce auta częściej jeżdżą tam szybciej.

Chuck postanowił nagrać wideo, które nieco bardziej opisuje czym dokładnie jest ten test i jak go przeprowadza.

Do obejrzenia dla ludzi, którzy będą chcieli sprawdzić ewentualne postępy w kolejnych wersjach 10.13.x

#tesla #tsla #elonmusk #fsd
anonimowy_programista - Według Elona, wersja 10.13 FSD Beta, powinna dużo lepiej sobi...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mepps: ja bym tam pasa nie zmieniał zbyt często, gdybym sam jeździł, tam gdzie Gali

A... a co do 10.13 to nie panikowałbym, gdyby 10.13.0 było takie sobie. pewnie dopiero poprawki i wersja jak np. 10.13.2 albo 10.13.3 będą lepsze. Zobaczymy...

Swoją drogą... przydała by się już wersja 11, z vector space i single stack dla wszystkiego, tj. miasta, autostrad i parkowania.
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: Gali jest tak kiepskim kierowcą (sam przyznał, że nie jest za dobry), że nawet Whole Mars Catalog pisał, żeby dał sobie spokój xD. Myślę że V11 będzie lepszy niż jakieś min. 20% kierowców (nastolatki, dziadki lvl 70+ oraz Grażyny)
  • Odpowiedz
stop jest

@TwujKasztan: no i co ci to daje jak nadal masz do przejechania w lewo 3 pasy ruchliwej drogi? Spoko że każą ci się zatrzymać, sam bym na to nie wpadł xD

ale nadal musisz wyjechać przed maskę rozpędzonym autom i ciężarówkom i wciskać się w przerwę między nimi
  • Odpowiedz
@TwujKasztan: a faktycznie :D

Bardziej miałem na myśli nie ten t intersection na początku tylko później jak był skręt w lewo z autostrady, w sensie ci co wjeżdżają w ta boczna drogę („nóżkę” litery T to chyba nawet stopa nie mają ale już mi się nie chce przewijać
  • Odpowiedz