Wpis z mikrobloga

Poznań to najlepsze duże miasto w PL do codziennego życia. Dlaczego?
- Dużo jezior i terenów zielonych do uprawiania sportu.
- Miasto studenckie więc zawieranie nowych znajomości bądź wejście w romans jest łatwe
- Kompaktowe
- Brak #!$%@?ących zagranicznych turystów jakich pełno w Krakowie
- Nie ma takiego zalewu ukraińców jak we Wrocławiu
- Ma najtańsze mieszkania wzlędem innych dużych miast w PL
- Jest wciaż na tyle duże że ma pełno imprezowni, knajp, barów i restauracji, nie umiera po 20
- Tańsze niż Wawa, Krk czy Wro a rynek pracy jest bardzo dobry

Jeśli uważasz inaczej zapraszam do dyskusji

#warszawa #poznan #krakow #wroclaw #pracbaza #praca #studia #studbaza #logikarozowychpaskow #polska #depresja
K.....a - Poznań to najlepsze duże miasto w PL do codziennego życia. Dlaczego?
- Duż...

źródło: comment_1657644571sh8dURNQkfQGtZE3NWyHhG.jpg

Pobierz
  • 138
  • Odpowiedz
@KoninaBeZiomeczka: Byłem tam ostatnio i jestem na nie. Cały Poznań remontują więc rynek i okolice są rozkopane i zastawione płotkami. W sobotę wieczorem już po godzinie 21 zamknięto strefę wystawców, a nawet niektóre knajpy w mieście. Trzeba było nawet godzinę wcześniej ustawiać się w kolejkonie żeby dostać się na prelekcje. Do tego upał był nie do zniesienia, a tylko niektóre sale były klimatyzowane więc smrut był niesamowity. Jednakże najgorsze było
  • Odpowiedz
@KoninaBeZiomeczka: mieszkam w Poznaniu to się wypowiem:
na plus:
+miasto jest kompaktowe, pomimo dużej liczby mieszkańców
+dużo łatwo dostępnych terenów zielonych
+komunikacja miejska która po prostu działa
+lokalny nacjonalizm który polega na trzymaniu i oczekiwaniu wyższych standardów od innych miast a nie #!$%@? obcych, który udziela
  • Odpowiedz
@KoninaBeZiomeczka: komunikacji miejskiej, usług, jedzenia. W sumie wszystkiego poza mieszkaniami a to i tak tylko dlatego że miasto prowadziło jako-taką politykę uwalniania gruntów pod duże inwestycje. Nie znajdziesz tu też tanich gruntów czy mieszkań 20km od miasta bo przez dobre skomunikowanie ceny w takim Suchym Lesie czy Luboniu niewiele odbiegają od centrum. Wynajem już wychodzi drogo.
  • Odpowiedz
@kaspil: Heh to tak jak gdzieś czytałam narzekającego na Poznań który powiedział, że w Poznianiu ceny usług są jak w Warszawie, ale jakość jest jak na prowincji. Thx za info
  • Odpowiedz
Nie wiedziałam że w Małym Kijowie sa tak świetne ścieżki rowerowe. Parków może jest dużo ale sa trochę małe. W Poznaniu są większe, choć Mały Kijów na pewno nadrabia świetnym terenem przy rzecze

@KoninaBeZiomeczka: Jeżeli ktoś konsekwentnie nazywa dane miasto wymyśloną przez siebie nazwą, to z pewnością ma coś z głową, change my mind
  • Odpowiedz
@KoninaBeZiomeczka mieszkałem w Poznaniu i Krakowie, do Krakowa to można sobie jechać pozwiedzać a nie mieszkać. Syf w powietrzu, nieraz miałem jak w silent hillu za oknem od tego smogu. Miasto rozlazłe ze słaba komunikacją. Ustawić się z ludźmi mieszkającymi na drugim końcu miasta to dramat. Patologia turystów, np. szczanie w bramach Szkotow w sukienkach widziałem parokrotnie w okolicach rynku. Kilkakrotnie też ktoś dostał z noża jak tam mieszkałem. Na plus
  • Odpowiedz