Wpis z mikrobloga

Pograłem sobie w demo #kerbalspaceprogram i mam kilka pytań.

1) Czy aktualna wersja tej gry jest lepiej zoptymalizowana niż demo? Grafiką ta gra nie powala a fps ma strasznie niskie na moim sprzęcie (lenovo g500h)

2) Co właściwie dostanę jak wydam te 27$ na pełną wersję

3) Co oznacza "sandbox" w opisie. Czy to jest jakis tryb multi gdzie mogę spotkać innych graczy? Jeśli tak to jakie rodzaje interakcji są możliwe
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lintfree: Sandbox oznacza, że nie masz określonej liniowej fabuły i możesz wykorzystywać zasoby gry wedle własnego uznania samemu stawiając sobie cele do osiągnięcia.
  • Odpowiedz
@lintfree: powiem ci że na moim asus k53sc na wcześniejszych wersjach fps były dosyć kiepskie, ale teraz jest bardzo płynnie i przyjemnie :) a laptopa nie mam jakiegoś super, bo: i3 2310m ~2,20, 4gb ram i geforce 520mx.
  • Odpowiedz
@lintfree: na allegro masz 37/40zł na steama jako gift, ja tak kupiłem na swoje konto i jestem zadowolony

przez ostatnie kilka miesięcy przejrzeli cały kod od góry do dołu kilkanaście razy i optymalizowali wszystko jak tylko umieli i powiem Ci że u mnie to co jest teraz w porównaniu z tym co było to niebo a ziemia.
  • Odpowiedz
@razadihan: ja mam na pięcioletnim sprzęcie najwyższe ustawienia i jeszcze mogę pozwolić sobie na nagrywanie frapsem bez przycinek, w 0.22 miałem minimalne, a nagrywanie i tak się cięło.
  • Odpowiedz