Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego niektórzy uważają Plac Litewski za przykład betonozy polskich miast? Są drzewa, jest zieleń, fontanny a starą drogę przerobili na deptak z klombami, a co weekend masa ludzi na pokazach itd. Fakt, parę drzew wycieli, w tym Baobaba, ale był w fatalnym stanie - co potwierdzają dalej jego "zwłoki" przy galerii labirynt.

Wrzucam zdjęcie @jaa121

#lublin #polska #miasto #klimat #zmianyklimatu #betonoza #urbanistyka #rewitalizacja
Pituch - Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego niektórzy uważają Plac Litewski za przykła...

źródło: comment_1657175267cBgbBFAGnf00bnrLGGvX28.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pituch bo jakies dziady z kijem w dupie, zyją latami 90' kiedy ten plac wygladal jak gowno ale byl baobab i krzuny wszedzie. Jestem na paru grupach ze zdjeciami starego Lublina i to co tam ludzie wypisuja mozna podsumowac jednym zdaniem "kurla kiedys to bylo"...
  • Odpowiedz
@Pituch: bo nie jest zły w porównaniu do innych miast polski, ale jest gorszy niż poprzedni Litewski, i kompletnie zatracił swój charakter

Sory ale XD. Doskonale pamiętam starą Litwę gdzie jeszcze 13 i 30 miały przystanek pod pocztą a na bunkrze siedzieli punkowcy i pili agropola, ławki się sypały a fontanna częściej nie działała niż działała, do tego woda waliła szambem.. To było klimatyczne miejsce, ale ten klimat tworzyli ludzie
  • Odpowiedz