Wpis z mikrobloga

@bibr: łączenie levelu z czasem pracy to najgłupsza rzecz jaką można robić. jestem długo w branży i mogę tobie powiedzieć, że to bardzo zależy od samej osoby i jakich kolegów, przełożonych trafią. znam ludzi, którzy p o10 latach niewykaraskali się z poziomu junior, jak i juniorów, z którymi pracowałem, którym wystarczyło poświęcić trochę czasu i chęci w po roku reprezentowali poziom senior. ja akurat lubię patrzeć jak ludzie się rozwijając
  • Odpowiedz
@masiakla: Tak zupełnie na poważnie, to junior/mid/senior to przede wszystkim tylko etykiety, które nic nie mówią o tym jak realnie dany kandydat jest dopasowany do pracy developera w danej firmie.

W jednej firmie senior to ten, który zna domenę od podszewki i głównie rozwiązuje problemy architekturalne, w innej ten, który głównie zajmuje się mentoringiem i propagowaniem wiedzy na młodszych stażem, a w jeszcze innej ten, który wysiedział dupogodziny, a firma
  • Odpowiedz
@masiakla
Z tym czasem sie zgadzam, ze u jednej osoby 1 rok to bedzie tyle co u kogos kto siedzi 5 lat w branzy i sie nie rozwija. Mozna byc 5 lat w helpdesku i nic sensownego nie robic.

Co do sposoby wypowiedzi przypomniales mi mojego znajomego - populiste. Ciagle gadal, ze lubi ludziom pomagac, jak sie rozwijaja itp, tak jak ty napisales, tylko zapomnial dodac, ze bral hajs xD Kiedys
  • Odpowiedz