@bibr: 3 lata senior w jednej firmie XD a jak pójdziesz do jakiejś gdzie Cię przemaglują od stóp do głów to wyjdzie, że ledwo się na stażystę nadajesz xD
@bibr: łączenie levelu z czasem pracy to najgłupsza rzecz jaką można robić. jestem długo w branży i mogę tobie powiedzieć, że to bardzo zależy od samej osoby i jakich kolegów, przełożonych trafią. znam ludzi, którzy p o10 latach niewykaraskali się z poziomu junior, jak i juniorów, z którymi pracowałem, którym wystarczyło poświęcić trochę czasu i chęci w po roku reprezentowali poziom senior. ja akurat lubię patrzeć jak ludzie się rozwijając
@peoplearestrange: Już przelewam 30k na kurs, jestem po zawodówce ale pan przez telefon mówił że sie nadaje na programiste i nie czekac bo bedzie drożej ( ͡°͜ʖ͡°)
@masiakla: Tak zupełnie na poważnie, to junior/mid/senior to przede wszystkim tylko etykiety, które nic nie mówią o tym jak realnie dany kandydat jest dopasowany do pracy developera w danej firmie.
W jednej firmie senior to ten, który zna domenę od podszewki i głównie rozwiązuje problemy architekturalne, w innej ten, który głównie zajmuje się mentoringiem i propagowaniem wiedzy na młodszych stażem, a w jeszcze innej ten, który wysiedział dupogodziny, a firma
@peoplearestrange: senior 14-20k? xD tyle to mid teraz ma xD a i tak stawka trochę poniżej max widełek, bo midzi obecnie do 25k robią, przynajmniej w .net
@masiakla Z tym czasem sie zgadzam, ze u jednej osoby 1 rok to bedzie tyle co u kogos kto siedzi 5 lat w branzy i sie nie rozwija. Mozna byc 5 lat w helpdesku i nic sensownego nie robic.
Co do sposoby wypowiedzi przypomniales mi mojego znajomego - populiste. Ciagle gadal, ze lubi ludziom pomagac, jak sie rozwijaja itp, tak jak ty napisales, tylko zapomnial dodac, ze bral hajs xD Kiedys
Czy ktoś wie jak to jest możliwe? Makaron przechodzi przez parówki, jak? Czy da się to zrobić domowymi metodami? Chodzi mi to po głowie od 8 lat. #kiciochpyta #zagadka #tajemnice #pomocy
#pracait
źródło: comment_16567572889gFixZUTeNy9HMxFQH4n2C.jpg
PobierzJa bym się średnio chciał nazywać się midem z takim stażem
W jednej firmie senior to ten, który zna domenę od podszewki i głównie rozwiązuje problemy architekturalne, w innej ten, który głównie zajmuje się mentoringiem i propagowaniem wiedzy na młodszych stażem, a w jeszcze innej ten, który wysiedział dupogodziny, a firma
tyle to mid teraz ma xD a i tak stawka trochę poniżej max widełek, bo midzi obecnie do 25k robią, przynajmniej w .net
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1656776241xVWPmm3ytXNncFNPbhV8EF.jpg
PobierzZ tym czasem sie zgadzam, ze u jednej osoby 1 rok to bedzie tyle co u kogos kto siedzi 5 lat w branzy i sie nie rozwija. Mozna byc 5 lat w helpdesku i nic sensownego nie robic.
Co do sposoby wypowiedzi przypomniales mi mojego znajomego - populiste. Ciagle gadal, ze lubi ludziom pomagac, jak sie rozwijaja itp, tak jak ty napisales, tylko zapomnial dodac, ze bral hajs xD Kiedys
@matwes
@WaveCreator