Wpis z mikrobloga

Cześć mirki,
Ile może kosztować ekipa remonotowa do wykończenia mieszkania 2 pokojowego 35m2?
Bez mebli kuchennych, innych mebli.
Zawiera: łazienka w całości, sufit podwieszany na całości, wprawienie drzwi + przesunięcie otworu, gładzie, malowanie, penele, sztuczne deski na balkonie, przebudowa ścianki na wnękę szafową.

Mam kilka ofert od 15k do 40k. Nie wiem na ile mnie gwałcą cenę, a na ile mogę przycisnąć w negocjacjach aby nie spłoszyć delikwenta. Wielu ma mnie w gdzieś, nawet nie chcą obejrzeć mieszkania czy chociaż rzutu .pdf.

#remontujzwykopem #remont #deweloperka #wroclaw
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@lotos10: strzelam, że min 40k. Liczac w tym ich materiał typu: gips, taśmy, kleje. Bez płytek i desek.

Jak znajdziesz taniej, to będzie sukces. Pogadamy jak zrobisz xD
  • Odpowiedz
Mam kilka ofert od 15k do 40k.

@lotos10: potwierdzam co ktoś wyżej napisał. 10-15k to sama łazienka ze zmianą instalacji, kafle, montaż. Bez materiałów. Gładzie z malowaniem i sufitami to też pewnie 10-12k. To tak pewnie z resztą będzie ok 32-35k bez materiałów.
I to w sumie cennik sprzed 3 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak chcesz oszczędzić, to deski i panele jesteś w stanie położyć
  • Odpowiedz
@lotos10: u mnie generalny remont (wszystko do zrobienia) chcieli 30-35k za 47m2 bez materiału. Za każdą nieprzewidzianą pracę oczywiście dodatkowo. Jak sam kończę teraz z wujkiem to obstawiam, że wyszłoby około 50k bo tyle niespodzianek wyszło, że szok.
  • Odpowiedz
@lotos10 w lutym wyszło 18k za łazienkę 6m² że wszystkim. Przy czym trzeba liczyć, że tak że 2k oszczędziłem na robocie bo robił mój ojciec chrzestny ze swoim zięciem i kolegą. Robota w sumie jakieś 6 dni, w programie było wyburzenie ścianki między ciasnym WC i łazienką, przesunięcie i montaż drzwi, nowa elektryka i wod-kan, kafle, gładzie i malowanie. W cenie pralka, wanna + szklany ekran, "Geberit" szafka z lustrem i
  • Odpowiedz