Wpis z mikrobloga

@trujacybluszcz: a tu plot twist, pracujesz w zespole scrumowym i musisz codziennie na standupie dawać update. A jak coś pieprznie to współpracować z architektami i innymi zespołami aby rozwiązać problem bo klient traci z każdą sekundą miliardy monet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 41
@matwes: no to jeśli tam nie ma chociaż PMa między zespołem a klientem to ja się wtedy zwalniam, bo nie po to studiowałem informatykę ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@trujacybluszcz: Żarty żartami, ale dział IT jest dość specyficzny i wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak bardzo pracujący tam ludzie mogą mieć opory przed socjalizacją z koleżankami i kolegami. Często są dużym wyzwaniem dla HR.
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna:
Co HR powinien robić:
+ pomagać w przejściu procedur i wypełnianiu papierów,
+ pomagać w organizacji wyjazdów,
+ znajdować pasujący projekt / zespół, jeśli chcemy zmienić,
+ od czasu do czasu organizować
  • Odpowiedz
Żarty żartami, ale dział IT jest dość specyficzny i wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak bardzo pracujący tam ludzie mogą mieć opory przed socjalizacją z koleżankami i kolegami. Często są dużym wyzwaniem dla HR.

@Phyrexia: masz rację, ale też możemy mieć to serdecznie w dupie, nikt nas za to nie zwolni i jesteśmy najlepiej opłacani ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@motokate: Dokładnie to, a jak raz kiedyś chcesz uzyskać jakąś informację to jak z botem na jakiejś infolinii xD. Raz musiałem wyeskalować aż wyżej, bo jedna p---a z drugiego końca kraju nie potrafiła powiedzieć gdzie i co mam złożyć by j------o multisporta dostać xD
  • Odpowiedz
@Phyrexia: Bo HR często chce socjalizować ich na sile. Najlepszy IT to schowany za systemem ticketowym, zamknięty w swoim sosie. Jak ktos zechce się integrować to znajdzie sposób.
  • Odpowiedz
@Phyrexia: xDDDD Nic nie kumasz, prawda? Relacje się nawiązują bez problemu, ale nie pod waszym hrowym okiem i wedle waszego wydumanego scenariusza. Możesz odnosić wrażenie, że przychodzenie do pracy jest dla nas nieprzyjemne, ale to tak wygląda tylko wtedy, kiedy ktoś wtyka swoje hrowe trzy grosze tam, gdzie go nie chcą. Zawracającymi dupę jesteście wy, a nie koledzy.
  • Odpowiedz