Aktywne Wpisy

straszny_cham +11
#linux #bekazlinuksiarzy
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?

ossprime +216
źródło: G7GJ85-WcAgADjr
Pobierz

Czy dobrze rozumiem, ze aby ona zaczęła komunikować się po zigbee to i tak musze ją sparować z bramką #tuya
Jeżeli tak, czy ktoś ma coś podobnego, co zadziała odrazu przez zigbee (mam Sonoff zigbee 3.0 CC2652)
#homeassistant
1. Kliknij home
2. Przytzymaj home
3. wybierz 5
4. Wybierz
@HachiRoku: no próbowałem coś na niej zrobić i się poddałem - blokada przycisków i wszystko ustawiane w automatyzacjach HA
I szczerze powiem, to już 2. głowica która działa mi na nerwy i zastanawiam się nad zgodą na zawór elektryczny na wejściu grzania do mieszkania i klasyczne głowice albo zakupem tego Viessmanna
Szukam czegoś do prostej automatyzacji w stylu: praca wg harmonogramu + po manualnej zmianie temperatury powrót do zadanej wartości po jakimś triggerze (np wyłączenie zasilania stanowiska pracy w biurze) + obniżenie temperatury w całym domu po triggerze (gdy wszyscy wyjdą z domu)
@zomerstm: planuję właśnie używać apki dla mnie i żony + jakiś najmniejszy moduł zigbee do smyczy psa żeby wychodząc z sieci triggerował opuszczenie domu przez wszystkich