Wpis z mikrobloga

@TomgTp: Sos sojowy ma dużo glutaminianu sodu.
Pomidory też mają glutaminian.
Kiedy w końcu natura przestanie nas truć ( ͡° ͜ʖ ͡°)?

Glutaminian sodu jest mniej toskyczny od soli kuchennej ale mnie to nie obchodzi, w telewizji mówią glutaminian zły - Ja grzecznie słucham
  • Odpowiedz
@pietszak: Co to znaczy skad takie informacje? Coś na zasadzie, skad informacje, ze w arbuzie jest woda? Glutaminian sodu powstaje naturalne w procesie produkcji, jak w pomidorach czy parmezanie.
Da sie dostac sosy o smaku sojowym bez, jak komus by mialo na tym zalezec. Tylko po co xd?
  • Odpowiedz
@TomgTp: ale brednie. bez glutaminianiu sodu nie byloby sosu sojowego, to tak naprawde jego podstawowy skladnik - z tym ze nie pojawia sie w skladzie, gdyz nie jest dodawany jako osobny skladnik - a uzyskiwany wlasnie przez fermentacje soi. ale plusiki od ludzi, ktorym wpojono ze MSG to jakies sztuczne zlo wpadaja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WinterLinn: No tak, ty na pewno wiesz lepiej dając publikację która była obalania już do zarzygania
I Ty na pewno ją przeczytałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

4 gramy na kilogram masy ciała codziennie przez 60 dni i uważasz to za obiektywne badania?

Równie dobrze tacy idioci jak Ty mogliby pisać publikacje na temat niesamowitej szkodliwości wody - Ludzie którzy piją 5 litrów na raz umierają, ZBANOWAĆ
  • Odpowiedz