Wpis z mikrobloga

@LewCyzud: ja wiem, że odpowiadam na mema, ale ciekawe kiedy hejterzy apple przestaną się d---------ć do wszystkiego, czego nie potrafią zrozumieć albo do funkcjonalności, których nie używają. Są ludzie, którzy korzystają z dodatkowej kamery albo używają właśnie iPhona jako kamerki internetowej, bo są aplikacje, które na to pozwalają. Zwłaszcza szeroki kąt może tu być przydatny. Teraz ta funkcja po prostu jest natywna i nie trzeba żadnej apki.
  • Odpowiedz
  • 4
@pekak: są tacy co korzystają niemal codziennie jak np ja i jakość jest założona wzgledem tego ile sie płaci za sprzęt. Widac ze tego nie rozumiesz, wiec moze lepiej nie pisz o ludziach, którzy tez nie rozumieją jak Ty tylko z innej perspektywy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Multum ludzi na to narzeka i takie rozwiązanie jest w z tej perspektywy smieszne. W iPadach pro od przynajmniej
  • Odpowiedz
ale ciekawe kiedy hejterzy apple przestaną się d---------ć do wszystkiego, czego nie potrafią zrozumieć albo do funkcjonalności, których nie używają

@pekak: tu nikt się nie d--------a do funkcjonalności jako takiej tylko do tego że w lapku za ~10 000zł montowane są kamerki naprawdę arcygównianej jakości.
  • Odpowiedz
@LewCyzud: Ale to akurat mega fajna rzecz, pracujesz nie używasz telefonu, masz jakość dobra jak cholera, a komputer z filmu można kupić już za 14k wersja za 20k nie ma aż tak dużej różnicy a kamerka w tym MacBooku jest i tak bardzo dobra
  • Odpowiedz
@Morf: Mam do swojego Maca podłączone 2 ekrany, ten nad akurat zachodzi mi na pole widzenia kamery, o widoku spod brody nawet nie wspomnę. Jakość obrazu to rzecz drugorzędną bo widok i tak jest w małym okienku gdy coś się prezentuje, świetna opcja z tym :)
  • Odpowiedz
  • 1
@drajvver a szkoda strzepic ryja. Mam xps 17 z tamtego roku sprzet premium i tak jak piszesz. Jakosc g---o. Jak patrze na lapki co by tu kupic dla siebie prywatnie to jakos po kilku callach w robocie z applowcami boli mnie ze nie moga wsadzic chociaz tego 1080 w dellach
  • Odpowiedz
@LewCyzud: Mam maka za zasrane 17k zł ale kamerka to takie g---o, że szkoda gadać, jakosć niewiele lepsza od kamerki z laptopa poleasingowego za 900 zł xD
W pracy nikt nie korzysta z kamery zewnętrznej, albo z telefonu jako kamery (no to już odklejka, trochę xD)
  • Odpowiedz
@furcio: Póki co to nowe maki rozjeżdżają wszystko. Kamerki tez już zmienili przecież. Wiec nie wiem do czego można się przyczepić. Laptopy z windowsem to gowno które się przegrzewa i trzyma 3h baterii przy pracy.
  • Odpowiedz
@LewCyzud: @Morf: @Defined: Konstrukcja dobrego aparatu wymaga odpowiedniej przestrzeni na zespół soczewek, przysłonę i przetwornik. Współczesne telefony i tablety mają wystające wyspy na pomieszczenie obiektywów, bo ich obudowy są zbyt cienkie, co dopiero górna pokrywa laptopa.
Rozwiązanie nie jest idealne, ale wielu osobom sprawdzi się lepiej niż noszenie dodatkowej kamery.
  • Odpowiedz
Konstrukcja dobrego aparatu wymaga odpowiedniej przestrzeni na zespół soczewek, przysłonę i przetwornik.

@przekliniak: dlatego w najnowszym maczku jak już wszyscy od paru lat cisnęli im na jakość kamerek w tak samo grubym ekranie wcisnęli w końcu kamerę 1080p (! szalone 2 megapixele w 2022 !) z dużo jaśniejszym obiektywem? Ciekawe. Zero zmian w tym temacie przez ostatnie... 8 lat?
  • Odpowiedz