Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
no ale czego wy oczekujecie bo nei rozumiem?

Ja już niczego nie oczekuję

Z tego co widze juz ustaliliscie, ze kobiety chcą najlepszych/najprzystojniejszych/najwyzszych

No
  • Odpowiedz
  • 0
@marcooo80: Ja nie oczekuję na rozwiązanie, bo ono nie istnieje. Tylko każdy normik usilnie próbuje nam wmówić, że wystarczy: pójść na terapię, pójść na siłownię, pobiegać, być sobą, żeby wyjść z przegrywu. A mi się już nie chce słuchać takich frazesów. To właśnie przedstawia grafika w poście
  • Odpowiedz
Brak dynamiki i pewności siebie = brak znajomych

@ToKontoNieIstnieje: Czekaj, bo trochę nie czaję. To jakich Ty ludzi masz dookoła siebie? Nikt nigdy słowem do Ciebie nie zagadał? No ja też nigdy nie byłem dynamiczny i pewny siebie, sam znajomości nie zaczynałem, ale zwykle ktoś do mnie zagadywał i potem już leciało. Tu nie chodzi o to, że musisz być dynamiczny i pewny siebie, tylko po prostu nie bądź toksyczny i
  • Odpowiedz
@rottenkitten321:

Brak dynamiki i pewności siebie = brak znajomych
Tak u mnie zawsze było i nie da się tego przeskoczyć.

@ToKontoNieIstnieje Dokładnie. Chodzi o sposób mówienia, mowę ciała, kontakt wzrokowy. Co z tego, że ktoś ma super ciekawe zainteresowania jak sposób mówienia o nich usypia? A inny będzie mówił o jedzeniu kanapki z serem w taki sposób, że będziesz go z chęcią słuchać. To są umiejętności
  • Odpowiedz
Nie miałeś nigdy w szkole takich osób, które wybierało się do grupy jako ostatnie jak już nikogo innego nie było? Na szarym końcu?

@WielkiNos: Witam, poznaj mnie. To ja byłem wybierany na samym końcu. A o co chodzi?

I takie rady wyjdź do ludzi nic im nie dadzą, bo to oni się będą musieli ciągle napraszać, narzucać tylko po to żeby ktoś w ogóle im nic nie odpowiedział albo kurtuazyjnie
  • Odpowiedz
Powiatowe w polsce B. Chwilowo nigdzie nie pracuję, za niedługo zaczynam w gastro

@ToKontoNieIstnieje: Spoko :) Na jakim stanowisku? Słyszałem że są niezłe zarobki (przynajmniej w trójmieście) jeśli chodzi o napiwki :) Powodzenia

Ale ja nikomu nie dałem niczego do zrozumienia i nikt nie miał okazji mnie poznać, bo ja nikogo nie znam i z nikim nie gadam, to jak niby miałoby się to stać. Nikt nawet nie ma pojęcia o moim
  • Odpowiedz
  • 0
Na jakim stanowisku

Zaopatrzenie i dostawy

No nie wierzę że nikt się do Ciebie nie będzie odzywał żeby Cię poznać, nawet jeśli Ty sam nie zainicjujesz rozmowy.

Jak
  • Odpowiedz
Jak żyję nic takiego mnie nie spotkało

@ToKontoNieIstnieje: To dość dziwne, bo mam wrażenie że to jest jednak dość naturalne żeby poznać nową osobę z którą się pracuje. To Twoja pierwsza praca?

Jak chcesz czasem pogadać o pierdołach zamiast się żalić na życie na wykopie to napisz na priv. czym się interesujesz?
  • Odpowiedz
  • 0
To Twoja pierwsza praca?

Pierwsza po przerwie, wcześniej też pracowałem w gastro, trochę w księgarni i jako kierowca.

To dość dziwne, bo mam wrażenie że to jest jednak dość naturalne żeby poznać nową osobę z którą się pracuje

Ja
  • Odpowiedz
Ja mam wrażenie że w pracy ludzie się zajmują pracą a nie szukaniem znajomości, bo te już mają i zajmują się nimi po pracy

@ToKontoNieIstnieje: Trochę tak, a trochę nie. W sensie niekoniecznie szukania nowych znajomości, ale jak z kimś masz przebywać przez 8h to jednak głupio go nie poznać chociaż trochę, co nie? xD

Literatura,
  • Odpowiedz
@rezydenttomek: Ale kto tu mówi o depresji? Są też inne problemy jak słabe umiejętności społeczne i tworzenia relacji, choćby poznawanie znajomych. W tym terapia nie pomoże. I zanim powiesz, że nic nie wiem i pewnie nie byłem - byłem i powiedziała psychoterapeutka, że nic mi to nie da i elo mam se radzić xD.
  • Odpowiedz
@rottenkitten321:

Co fajnego ostatnio czytałeś?

Ostatnio "Zbyt głośna samotność" Hrabala, a teraz zaczynam "Żart" Kundery. Widziałem ekranizację tej drugiej i była naprawdę dobrze zrealizowana, bardzo ciekawy film dlatego postanowiłem przeczytać pierwowzór. Czeskie poczucie humory i filmach i książkach z tamtych lat idealnie koresponduje z moim. Zobaczę sobie później, to co poleciłeś, dzięki.

Jakiś film mógłbyś polecić? Czasem mam taki problem, że nie wiem co obejrzeć i włączam to co już
  • Odpowiedz
@ToKontoNieIstnieje: Hmm czeskie kino… kiedyś byłem w kinie na czymś z butelkami w tytule xD sprawdzę ten „żart”. Ja ostatnio kino szwedzkie oglądałem, No i taki mainstream w stylu maverica. Interstellar oczywiście znam i lubię :) mam nawet książkę omawiająca fizyczne zjawiska z filmu. Fajna sprawa :D na HBO jest Film balkonowy - fajny pomysł, lubię takie eksperymenty.
Z takich astronomicznych rzeczy widziałeś „cosmos” DE grassea tysona? Mam tez jego
  • Odpowiedz
Hmm czeskie kino

@rottenkitten321: Wberw - w mojej opinii głupiemu - powiedzeniu nie jest jakieś dziwne albo trudne do zrozumienia. Nie rozumiem skąd to porzekadło się wzięło. Normalne, ciekawe kino, jedynie sposób przedstawiania scen humorystycznych może być nieco inny. Taki słodko - gorzki humor. No i te filmy które wymieniłem to lata 60, z nowszych produkcji to raczej trzymam się mainstreamu, pomijając filmy o superbohaterach. Też jeżeli chodzi o nowsze kino
  • Odpowiedz