Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +115
#rozowypasek powiedział wczoraj, że chce dziecko z tym, że ja nie chcę, nie czuje tego żeby się babrać, wolę dalej latać po świecie, bawić się, grać w gierki i być wolnym, z tego powodu też muszę znaleźć inną bo wiem, że ta nie odpuści już to kiedyś przerabiałem.... Jak dodatkowo pomyśle, o swoich kuzynach po rozwodach, alimenty, sądy nie dziękuję nawet ślubu nie wezmę nigdy
#rozowepaski #niebieskiepaski
#rozowepaski #niebieskiepaski
o__0 +517
Narzekaj, że rolnik, zgodnie z przepisami prowadzi opryski w nocy żeby nie zabijać owadów i szukaj porad prawnych jak mu zaszkodzić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#polska #prawo #rolnictwo #patologiazmiasta #rakcontent #poradyprawne #facebook
Jeżeli zmienił się charakter okolicy, to to pytanie jest jak najbardziej zasadne, a odpowiedź na nie identyczna od 1965 r.
Wszystko zależy od tego, czy naruszenia są trwałe (jeżeli rolnik raz czy dwa przejechał to nie możemy
Wojsko faktycznie przestało na jakiś czas strzelać ale od niedawna mają #!$%@?, leci tam na poligonie wszystko łącznie z granatami ćwiczebnymi i ładunkami wybuchowymi, XDDDDD Szanuję bo wcześniej tylko strzelali ( ͡° ͜ʖ ͡°
@droid43210: Kazus Okęcia - ludzie się pobudowali wokół bo tanio i finalnie przewalczyli, żeby samoloty nie lądowały w nocy.
PS. Choć Okęcie ma o tyle specyficzną sytuację, że tam poza wyrokami była zmiana prawa miejscowego.
@siodemkaxx: No przytoczyłem ci u góry podstawę prawną w Kodeksie cywilnym, omówiłem jak się kształtuje orzecznictwo. To może ci inny przykład opowiem - ten, po którym ja zrozumiałem jak działają immisję. Sprawę prowadził mój cywilista ze studiów.
Warszawa Wola, okolice Kasprzaka. Tam od zawsze były tereny poprzemysłowe, do dziś tam jest od cholery warsztatów samochodowych, lakierników itp. Ok. 2010 r. na tych terenach zaczęły powstawać bloki mieszkalne. Dwa takie bloki powstały obok warsztatu wulkanizacyjnego, który również zajmował renowacją felg (w skrócie - prostowali je napier** jakimiś młotami na zewnątrz xd). Mieszkańcom bloku się to nie podobało, bo przeszkadzało im w życiu. Przy czym:
- warsztat tam istniał od lat 90, blok zbudowano ok.
pozdrowić xD
Łącznie, sąd może wymierzyć grzywny do wysokości 1 mln złotych. W przypadku nie zapłacenia grzywny, sąd ją zamieni na karę aresztu (do 6 miesięcy). Po zapłacie grzywny lub odbyciu aresztu postępowanie się umarza (art. 1052 kpc).