Aktywne Wpisy

darkinvaider +4397
Witajcie - być może niektórzy pamiętają - #rozdajo które zorganizowałem (https://wykop.pl/wpis/69009349/witam-mam-tu-oto-takie-rozdajo-pierscionek-z-diame) i zapraszałem do głosowania na lokalizację paczkomatu . Stało się paczkomat dziś postawiony :)))))) więc z tej okazji w ramach wdzięczności - taki pierścionek będzie do oddania oczywiście przez #mirkolos . Pierścionek złoto 585 Centrlany Topaz oraz dwa diamenty:) rozmiar na życzenie. Zielonki niestety odpadają.. wystarczy zaplusowac . #sebsjewellery #rozdajo #bizuteria #zloto #rzemioslo #zafriko #jubilerstwo #rozowepaski #niebieskiepaski. Losowanie -

elektryk91 +224
Rekordzista wrócił wczoraj na Ziemię. Frank Rubio spędzając na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej 371 dni stał się bohaterem najdłuższego w historii trwającego nieprzerwanie pobytu obywatela USA w kosmosie. Dłużej na orbicie przebywali jedynie dwaj przedstawiciele Rosji.
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23

https://miastons.pl/kronika-zdarzen/nie-zyja-2-osoby-kierowca-i-pasazerka-yamahy-zmarli-w-szpitalu-film/
W komentarzach na FB piszą, że wina kierowcy samochodu xD tak, tak. Dawca organów pędzi z tyłu z ogromną prędkością, do tego wyprzedza w takim miejscu, że szkoda słów. Oczywiście, że wina tylko i wyłącznie jego.
Komentarz usunięty przez autora
I weź w ogóle wypier..j.
Gx
@piwakk: jest tu też znalezisko, na wypoku.
w komentarzach standardowe debilizmy, i rozkmina. xD
@piwakk: Według PoRD - tak, winnym jest kierowca samochodu.
Wg. po porostu zdrowego rozsądku, ja często powtarzam, że znaczna większość wymuszeń na motocyklistach, czy to jak ma miejsce w omawianym przypadku, czy w przypadku wymuszeń z dróg podporządkowanych, gdzie winnymi prawnie orzekani są kierowcy samochodów, faktycznie winę za zdarzenie ponoszą #!$%@?ący motocykliści i taki jest po prostu fakt, bo trudno wymagać
@Glenroy: ponieważ? Gdy rozpoczął manewr skrętu w lewo nie był jeszcze wyprzedzany... :)
tutaj można więcej poczytać: