Aktywne Wpisy
JaX92 +94
Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki

drte111 +54

Macie jakieś doświadczenia?
#testowanieoprogramowania głównie
@Rabusek: a dlaczego miałyby być zwolnienia?
Sam pracowałem w firmie która mocno oberwała w pandemii, na tyle że pojawiło się ryzyko że padnie. Zaczęło się zamykanie oddziałów, postojowe, zmniejszanie etatów oraz masowe zwolnienia. Przy czym firma zwalniała ludzi wszędzie poza działami IT. Ba! do IT były nawet rekrutacje bo część osób spanikowała i sama uciekła
@thewickerman88: właśnie nigdzie nie moge znaleźć szczegółów, ale też mi wygląda na raczej czyszczenie z juniorów (albo jak @moll napisała ze średniego szczebla, żegnajciu), niż pozbywanie sie ludzi którzy mają jakąś wartość. Czas pokaże
to niby były widełki do, ale z rozmowy telefonicznej wiem, że chętnie tyle dadzą ( ͡º ͜ʖ͡º)
https://tvn24.pl/biznes/najnowsze/elon-musk-zapowiada-zwolnienia-pracownikow-tesli-5736421