Aktywne Wpisy
PavulonRazPavulonDwa +412
Kto by się spodziewał że jeden z tych faszystowskich patusów od kontrolowania ukraińskiego biura jest na rencie i mieszka z mamą xD
#brak tagu polityka bo post nie odnosi się bezposrednio do partii tylko do tych ciamajd.
#konfederacja
#prawica
#brak tagu polityka bo post nie odnosi się bezposrednio do partii tylko do tych ciamajd.
#konfederacja
#prawica
źródło: 58475
Pobierz
Wojciech_Skupien +228
Syn wziął piłkę gimnastyczną na łóżko, przykrył się kołdrą i zaczął się turlać. Po chwili słyszę charczenie. Zaglądam, a ten zaklinowany na piłce pod kołdrą. Wyciągałem go jak z pułapki chłop 6 lat na karku, a rozum odziedziczył po ojcu. Jeszcze inspekcja szyi i ojcowskie "wody się napij" jakby to było lekarstwo na całe zło tego świata. Jakbym to żonie wytłumaczył, że mi się młody połamał pod kołdrą jak ja mecz oglądałem.

Komentarz usunięty przez moderatora
Zmodernizowanych, wyposazonych w termowizje nowoczesnych czolgow jak najbardziej brakuje i tego nigdy dosyc. Takim czolgiem nie jest jednak t-62, takim czolgiem nie jest t-72 z glebokich rezerw. I to te ostatnie beda reanimowane w celu wysylki na front.
Watpie zeby sie w rosji dalo znalezc t-62 na chodzie dla calej kompanii pancernej. Pozbieraja ostatnie sprawne sztuki i dadza 'milicjantom'' .
@SultanMehmed: nad logistyką można pracować, ale oczywiście im głębiej w terytorium Ukrainy tym gorzej. Teraz w Popasnej są w stanie utrzymać te 200 czołgów, ale 50km dalej już może być dużo trudniej
@Makak87: Te wyglądają dobrze. Baza materiałowa rosyjskiej armii w Ułan Ude.
źródło: comment_16534728611clWZ3MfmYUQUlPQ2YRLfS.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Ile z nich wyjedzie za brame o wlasnych silach? Ile z nich ma optyke przez ktora widac dalej niz 100m (o termo nie pytam)? Ile z tych czolgow ma sprawny system stabilizacji? Ile z tych czolgow me resurs silnika prognozujacy przejechanie 300km w warunkach bojowych?
I najwazniejsze, ile jest w ruskim wojsku zapasowch czesci eksploatacyjnych by te sztrucle do jako takiego stanu doprowadzic? Moim zdaniem niewiele i z tego
@SultanMehmed: Nieprawda te czołgi są na chodzie. Specjalna ekipa z tej bazy chodzi non stop i odpala ich silniki przynajmniej raz na miesiąc - każdy czołg ma mieć odpalony silnik. Czytałem kiedyś post na ten temat na vk.
Odpalenie silnika (jak w kazdej bazie materialowej) nie rowna sie z tym ze ten sprzet, na tym samym silniku, bedzie w stanie 50 km przejechac. A my tu o gotowosci bojowej. Mocno powatpiewam w stan techniczny tych tankow. Juz lepiej wyciagac z lasu t-72, przynajmniej na front wezmie serie z 30mm (wiem, nie kazdy).