Wpis z mikrobloga

Nie znasz mnie, nie wiesz kim jestem, nie wiesz jakie mam cele, ambicje, marzenia co mnie insiruje i co powoduje że chce mi się żyć.

@garrincha94: Całkowicie nieironicznie jestem ciekawy odpowiedzi na to.

Czy Wy myślicie że wiecie więcej o świecie niż inni i posiadacie wiedzę, której nataliści nie posiadają stąd przekonanie o Waszej racji.

Bądźmy szczerzy, większość ludzi wie bardzo mało o świecie.
  • Odpowiedz
@ciemnienie

chyba nie za bardzo, skoro ja wam daje wolna reke do własnych wyborów odnośnie prokreacji, wartości, przekonań, decyzji o ile dotyczą tylko was.

Ale partykularnie ja Tobie też nie zabraniam się rozmnażać, tylko wyjaśniam i komentuję Ci co to znaczy (nie musisz zaniechać dalszego rozmnażania na podstawie moich wypowiedzi, chociaż oczywiście dobrze by było, bo inaczej będzie źle dla tej następnej istoty jeśli postanowisz ją stworzyć), natomiast w kwestii ogólnej,
  • Odpowiedz
@kopawdupeswiniom: nie zabraniasz, bo spotkałaby cię za to kara, gdybyś mógł to byś zabronił. Co nie zmienia faktu, że czujesz pogardę, lzysz, wyzywasz, oceniasz i masz się za kogoś lepszego pod każdym względem, tylko dlatego że inaczej myślisz. Dlatego tobie bliżej mentalnie do starych bab z Torunia.

Obawiam się, że ty żadnej decyzji nie będziesz mógł już podjąć, bo nie będziesz istnieć. Kto wie, może nawet antynatalisci przestaną się pojawiać,
  • Odpowiedz
@ciemnienie Przecież to i tak niemożliwe żeby ubezpłodnić każdy żywy organizm, w tym każdą jedną bakterię (tak abym nie wyewoluowały). Metoda będzie bardziej ogólna. Nie wiem, może skierowanie na kurs kolizyjny z Ziemią ciała niebieskiego o średnicy co najmniej kilkuset kilometrów. Generalnie potrzebne są ogromne ilości energii, jeśli to ma być być pewne.
  • Odpowiedz
@ciemnienie

No przecież nie od dzisiaj mówimy o konieczności zakończenia życia. Najlepsza metodą byłaby taka, która zrobiłaby to w czasie bardzo krótkim mikro - ułamku sekundy, tak aby nikt nie zauważył, ale to raczej nie będzie możliwe więc będzie trzeba uciec się do bardziej tradycyjnych. Do Ciebie nie dociera, że jeśli "nic z tym nie zrobimy" to takie wydarzenie i tak będzie miało miejsce w sposób naturalny, i jest to
  • Odpowiedz
@ciemnienie

siłowe pozbawienie kogoś plodnosci moze powodować uszczerbki w psychice i cierpienie. Na to też znalazłbyś jakiś magiczny proszek? Samo rozkminianie tego jest wystarczajaco chore.

Siłowo to Ty skazałaś nową istotę na możliwość tego i wielu innych, to dopiero jest chore. Oj tacy biedni by byli bo nie mogliby się rozmnożyć, no straszne xD
No niestety bez odpowiedniej technologii (zakończenie życia na Ziemi w ułamku sekundy) niestety nie obędzie się bez
  • Odpowiedz