Wpis z mikrobloga

@ewolucja_myszowatych: smakuje Ci margaryną bo w niej głównym barwnikiem jest beta karoten który jest tu w większej ilości niż w zwykłym maśle.

Na smak masła ma także wpływ to ile razy było mrożone i chłodzone. Wystarczy że sklep pozwolił żeby masło ogrzało się podczas wypakowywania do kilkunastu stopni i już czuć inny smak.

Druga sprawa to masło intensywnie pachnie o ile będziesz je spożywał w temperaturze pokojowej.

I na koniec, ta
@ewolucja_myszowatych: Decyzją Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej z 14 czerwca 2017 stosowanie nazw sugerujących produkt mleczny w nazewnictwie wyrobów roślinnych (a więc m.in. nazwy „masło orzechowe”) jest niezgodne z prawem[5]. Jedynie ci producenci, których towar istnieje na rynku minimum 30 lat, mogą używać starych nazw[5]. Żaden z polskich wytwórców masła orzechowego nie funkcjonuje na rynku tak długo[5]. Obecnie stosowaną w polskim handlu nazwą jest zazwyczaj pasta orzechowa.

To za wiki.

Natomiast „masło
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@ewolucja_myszowatych: ty jesteś jakiś ograniczony? Tłumaczą ci od rana, a ty nadal swoje. Jadłeś kiedyś margarynę ze twierdzisz że masło irlandzkie to margaryna? Masło irlandzkie jest z mleka krów karmionych inna trawa, zazwyczaj jest droższe od zwykłego masła, które jest twarde jak #!$%@? po wyjęciu z lodówki. A to właśnie jest fajnie przyjemne. Ja wolę, zwłaszcza jak jest w promocji.