Wpis z mikrobloga

• 760
Jabłonno, ul. Modlińska. Pedalarze...
Uprzedzając: według niektórych miłośników obcisłych gatek, rowerzysta musiał jechać po jezdni, bo tam daleko jest pojazd na jego drodze. Ja jednak uważam, że manewr ten można było wykonać sprawnie i szybko na przestrzeni maks kilku metrów. Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym ( ͡º ͜ʖ͡º)
#pedalarze #rower #obcislegatkitostanumyslu
kiszczak - Jabłonno, ul. Modlińska. Pedalarze...
Uprzedzając: według niektórych miłoś...

źródło: comment_1652769876r3k2u4hpIpABaECW40lVNY.jpg

Pobierz
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kiszczak ktoś rowerzystom zajechał drogę i oni zajechali ją kierowcom. Nie widzę tu nic godnego oburzania się. Niech się ludzie nauczą parkować, bo to jest główny problem.
  • Odpowiedz
@kiszczak: Ja takich pedalarzy wyprzedam na pełnym kopceniu ;-)

A grzecznie jadących, bo nie mają innej alternatywy (bo sam zarówno jestem i pieszym chodzącym poboczem i rowerzystą który jeździ czasem niezbyt komfortowo po drodze i sam jestem kierowcą), to spokojnie czekam i spokojnie wyprzedzam.
  • Odpowiedz
Rower to jest jeszcze nic. Nic tak nie triggeruje januszy w passatach jak jazda samochodem krajówką w terenie zabudowanym z przepisową prędkością. Miód na moje oczy spoglądać wtedy w lusterko. Najlepiej jak jest ciągła i nic przede mną. Uszami aż im paruje. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Niektóre ścieżki rowerowe to też porażka. Niedaleko mnie zrobili jakieś 100m ... Wjazd na ścieżkę jakieś 4cm powyżej asfaltu. Jak będziesz wjeżdżać na nią prostopadle to spoko, tylko trzeba zwolnić do 5km/h żeby zaraz z niej nie zjechać w pole. Jak będziesz wjeżdżać pod kątem i nie jesteś akrobatą podskakującym z całym rowerem w powietrze to się można w---------ć co też prawie uczyniłem. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@kiszczak właśnie przeczytałam i się zdziwiłem. Może, ale tylko jeśli nie najedzie na linie, co tutaj wydaje się nie możliwe. Mój błąd.
Posrane te przepisy. Mimo wszystko i tak bym wyprzedził.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Errad: kupić szosę i płakać na stan ddr to jak kupić ferrari i płakać że drogi dziurawe ¯(ツ)/¯ jak kupujesz pojazd który nie radzi sobie w warunkach drogowych to czyja to wina? Jakoś nie widzę żeby samochodziarze w---------i się na płyty lotnisk żeby sobie pojeździć po równym asfalcie..

@el009: Nie trzeba jezdzic na szosie by zauwazyc, ze wiekszosc ddr to gowno. Nadaje sie do jazdy miejskim
  • Odpowiedz