Aktywne Wpisy

Mdx91 +4
Mam dla was rozkmine z #prawojazdy
Czy tylko dla mnie te rozwiazanie nie ma sensu? I czy w ogole takie skrzyzowanie istnieje?
No i vo z tym zawracanoem?
#polskiedrogi
Czy tylko dla mnie te rozwiazanie nie ma sensu? I czy w ogole takie skrzyzowanie istnieje?
No i vo z tym zawracanoem?
#polskiedrogi
źródło: temp_file505567301474578176
Pobierz
Tec1976 +138
Dajcie parę plusów statecznemu mirkowi ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file3406544112337243619
Pobierz

Rosną ceny materiałów budowlanych o kilkadziesiąt procent rocznie. Zastanawiam się jak mają spaść te ceny nieruchomości o których ludzie teraz głoszą? W sensie, że ludzie zaczną wyprzedawać mieszkania, aby spłacić kredyty?
Jaki macie tok rozumowania w sprawie tego spadku? Pytam tak z ciekawości, żeby inne perspektywy poznać.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
A pierwotny spadnie jak firmy deweloperskie będą musiały spłacić obligacje, lub fliperzy będą musieli zapłacić kolejne transze ze swoich kaucji na nowe mieszkania
Podsumowując - nie ma kasy, popyt zamarł, podaż wzrasta, kredyty trzeba spłacać. Trzeba będzie schodzić z cen aby zainteresować potencjalnych kupujących.
Do tej pory nie wiem czy był nieukiem czy zwyczajnie chodziło mu o miliony.
Materiały:
Ceny materiałów spadną wraz ze spadniem globalnego popytu na nowe budowy. Zobacz na historyczne dane ceny pustaków, midzi czy stali. Były okresy przegrzania rynku i ochlodzenia, a cena się mocno wahała.
Regulacje:
W Chinach jest okolo 70mln mieszkań - pustostanów. W Polsce jest to okolo 1.8mln. Obecnie Chiny wprowadzaja prawo - 1 mieszkanie na jednego