Wpis z mikrobloga

@StalNarzedziowa: przeczytałem i mam wrażenie że na wsi byłeś ostatni raz 20 lat temu, dzisiejsze wszelkiej mazi wsie i wypizdowa to w 70% nowo wybudowane domy świeżych dosyć nowoczesnych małżeństw, bo oczywiście ziemia na takim terenie jest dużo tańsza niż w mieście. Całkowicie bezsensowne bo przeprowadzają się milion km od miasta a i tak codziennie dojeżdżają do tego miasta do pracy/szkoły/na zakupy ect.
  • Odpowiedz
@PietrekBoski: To musiałem źle trafić, bo na wsi mojego różowego dominują głównie ludzie starsi lub 40 letnie boomerstwo, a młodzi ludzie, albo pouciekali, albo zostali i jeżdżą za granicę robić na Niemca, na weekendy zjeżdżają wypić Kustosza, albo remontować dom.
  • Odpowiedz
@PietrekBoski: wieś wsi nie równa. Mówisz o wsi pod wielką metropolia która przekształciła się w coś w stylu amerykańskich przedmieść. OP natomiast pisał o wsi na głębokim wypizdowiu pośrodku niczego.
  • Odpowiedz
@StalNarzedziowa pochodzę z małej wsi i to wszystko prawda. Mnie najbardziej dobijała nuda, w dzieciństwie musiałem się bawić lalkami z sąsiadkami i siostrą, bo byłem jedynym chłopakiem w okolicy, a nie chciałem się ciągle bawić sam...
  • Odpowiedz