Kempes
1978
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
JESZON
wkładam kurz z powrotem
xD
1509
Nupharizar
@Kempes: a okazuje się, że na czas czyszczenia wyłączyłeś go na pstryczku z tyłu obudowy i o tym zapomniałeś. Za każdym czyszczonym razem xD
990
z.....j
z.....j
@Kempes: o! To ja za małolata.
Chciałem włożyć na siłę odwrotnie procesor Pentium III, pogiąłem piny... XD
31
a.....k
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
28
mechanikmotocyklowy
mechanikmotocyklowy
@Kempes: tak zwana zmiana konfiguracji kurzu w obudowie :D
24
locket
locket
@Kempes: to ja się teraz pochwalę. Zaktualizował mi się system do 11 i przestały mi działać słuchawki. Sprawdzam kable, czy dobrze podłączone, potem sterowniki, potem google i poradniki jak pozmieniać rejestry itd. Walczę dwa dni i nic. Ostatnia deska ratunku to cofnięcie aktualizacji, ale przed tym postanawiam jeszcze raz wszystko sprawdzić. Sprawdzam kable od słuchawek (znowu!) i ... odwrotnie podłączone...(╯°□°)╯︵ ┻━┻
24
DywanTv
@agdybytak: Albo ze monitor podpiąłeś do płyty zamiast karty xd
8
laiklaicki
@Kempes: teraz cwaniaczki maja smartphone ja w ich wieku nie miałem to jak coś sie psuło to sraczka straszna że z------m :D
5
MistrzCietejRiposty
MistrzCietejRiposty
@Kempes: Stare płyty na 286 miały podwójne wtyczki zasilania, które jak się postarało to można było zamienić miejscami. Niestety zasilanie nie było "symetryczne" 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
5
Mete
@Kempes: raz na zasilaczu zmieniłem pstryczek z 230 na 120v xD fajnie się błysnęło ale później nie chciał działać xD
3
S.....d
S.....d
odkąd używam laptopów nie mam tego problemu, laptop może działać 10 lat a ja mogę udawać że w środku nie ma żadnego kurzu i wcale nie trzeba go czyścić, problem solved.
3
Speedy
@Kempes: Nieraz coś z------m w kompie za gnoja xD
2
patchupdate
@Kempes: no było raz, jak zaniosłem do informatyka to mi mówi że przejechałem śrubokrętem płytę główną tak, że wpadłem na ścieżkę
2
Aguirre_gniew_brzozy
@Kempes: ZAWSZE uziemiaj do KALORYFERA!
2
VENOCode
@Kempes: Jak tak w wieku 13 lat procesor czyściłem. Wyjąłem chip procesora, przeczyściłem, i przyczepiłem spowrotem. Komp już nie działał. Tragedia to była, bo nie wiedziałem że po wyjęciu procesora trzeba nałożyć świeżą pastę przewodzącą.
2
PrawaRenka
@Kempes: dlatego póki działa to się nic nie rusza
1
BlackReven
@Aguirre_gniew_brzozy: W sumie nigdy mi się nie zdarzyła iskra i nie wiem czy to jakieś urban legends, ale mam właśnie taki zwyczaj, że zawsze odruchowo dotykam śrubokrętem kaloryfera xD

Ostrożności nigdy za wiele, szczególnie jak się ma koty, które potrafią kopać jak powalone xD
1
Soczi
@Kempes: dobrze, że nie widziałem tego mema 3h temu.
Rozkręcenie całego pc, odkurzanie, przepinanie dysków i przeciąganie większości kabli w inny sposób. 2 godziny dłubania.
Finalnie po odpaleniu nie ruszył tylko 1 wentylator :D
1
janoosz-tracz
@Kempes: do dzisiaj nie wiem jak, ale u------m w ten sposób trzy komputery z dziesięć lat temu. za każdym razem padał zasilacz, oczywiście z czarnej listy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
leiq
@Kempes: mmm klasyka potem 20 minut wsadzania i wyciągania ramu, bo bootloopuje ヽ( ͠°෴ °)ノ. Widocznie kurz ma magiczne właściwości
1